RSSFölj hamburgareorg on Twitter

10 inspirerande hamburgerklipp


Det finns få saker som får upp min motivation till att laga och äta hamburgare som att titta på bilder och filmsnuttar med aptitliga burgare. Många av filmsnuttarna innehåller också bra information om hur man ska gå till väga för att göra riktigt bra burgare. Därför har jag i det här inlägget samlat vad jag tycker är några av de bästa hamburgerrelaterade videorna. Trevligt tittande!

En sak som är lite irriterande är att några av de bästa klippen inte finns tillgängliga. Men som extra tips lämnar jag givetvis Heston Blumenthal’s avsnitt från ”In search of perfection” där han ämnar göra den bästa hamburgaren samt en filmsnutt med Kenji Lopez-Alt från AHT hos America’s Test Kitchen där han visar hur han gör sin perfekta burgare. Ni får hålla till godo med nedan klipp.

Josh Ozersky – författare, skribent och hamburgerälskare har gjort ett flertal filmsnuttar där han både äter och lagar burgare. Han gillar enkla och rena burgare; som t.ex. hans North Jersey Onion burger.
I den här filmsnutten ger han några trevliga tips på hur man får till en bra, grillad burgare:

En lite mer informativ videosnutt med många bra tips (även om han upprepar det han sagt i tidigare filmer – repetitionsinlärning är bra skit):

Josh har också besökt Shake Shack och spelat in en video där man får se hur det går till när de lagar sina burgare. Kul med en inblick i hur en av världens bästa snabbmatsburgare görs!

Från A Hamburger Today kommer ett bidrag i form av ett inspelat besök på White Manna i Hackensack, New Jersey. Förutom att filmen får munnen att vattnas får man en fin instruktion till hur man gör riktigt bra sliders.

Vi ska inte glömma nästa institution i hamburgervärlden: Hamburger America. Förutom en bok, en film och en blog finns även en liten filmserie som heter ”Burger Bites”. Samtliga är bra, vissa bättre än andra. Här är de jag gillar mest.

Lite olika, och udda, tekniker vid tillagning av hamburgare.

Fritas – en kubansk variant på hamburgare som finns att köpa i Miami, Florida. Det kommer förmodligen ett recept och en artikel om dessa framöver. Jag känner ett behov av en djupdykning i ämnet.

Irv’s Burgers – ett klassisk hamburgerhak i Los Angeles. Så simpelt och så rätt!

En fantastiskt suktande och inspirerande filmsnutt kommer från filmen Hamburger America och är den filmsnutt som fick mig att starta bloggen. Bobcat Bite och deras Green Chile Cheeseburger:

En TV-serie som angränsar till det vulgära är Man vs. Food. Man kan tycka vad man vill om allt överflödigt ätande, men vissa av hamburgarna som är med gör att det vattnas helt galet i munnen på mig. Ofta får man också väldigt bra information om vad burgarna innehåller och hur de tillagas. Ett klockrent exempel är ”Burger from Hell” som serveras på Coyote Bluff Cafe i Amarillo, Texas.


13 kommentarer till “10 inspirerande hamburgerklipp”

Lämna en kommentar

 

exercise balls