Warning: Undefined array key "rcommentid" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 348

Warning: Undefined array key "rchash" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 349
Big Double Beef på McDonald’s – en köttstinn högpoängare. - Hamburgare

RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Big Double Beef på McDonald’s – en köttstinn högpoängare.


Som ett svar på Pubologis 300 gram tunga burgare, eller kanske som ett svar på Max Grand de Luxe (vilket är mest troligt?) lanserar McDonalds en ny skapelse där köttet står i centrum. 226g kött, sesambestyckat bröd, tomat, sallad, lök, ost, McFeast-sås och steaksås. Det är en ordentlig pjäs de har ryckt fram ur sin playbook och den går inte av för hackor.

Det kan vara början på något bra vi ser här. Lite av ett regimskifte. Kan det vara så att även Sveriges snabbmatskedjor har börjat styra om skutan till att peka med fören rakt mot landet av vällagad mat där huvudingredienserna får stå i centrum? Max lanserar sin Grand de Luxe och blåser på ordentligt om dess förträfflighet vad det gäller köttet (som inte räcker ända fram). McDonalds lanserar nu en burgare där köttet definitivt står i centrum.

Svaret på ovan fråga blir ett rungande ”Nja”, men ett litet steg i rätt riktning är det, utan tvekan.

Till en början var jag lite skeptisk till att det just var så mycket kött. Så här i efterhand kan jag konstatera att köttet är det minsta problemet med den här hamburgaren. Konstigt nog smakar de två puckarna faktiskt kött. Okej, vi pratar inte om en färsk, grovmalen blandning av högrev, bringa och short ribs – men det smakar bättre än vad jag tidigare känt hos deras burgare.

Det som jag har lite problem med är dels att den är så stor till ytan att den blir lite sladdrig och dels såserna. De är inte äckliga på något sätt, men jag hade gärna sett att det räckt med antingen ingen sås eller bara lite majonnäs, så bra tycker jag att kött, bröd och ost klarar sig på egen hand. Tillsammans med tomatskivan blir det lite för kletigt och mjukt.

Man ska självklart ha i åtanke att det här är en snabbmatsburgare från McDonalds så att man inte skickar upp förväntningarna genom taket. Kontentan blir att Big Double Beef är en ordentligt trevlig snabbmatsburgare. Vad tycker ni?

Men McDonald’s – kan ni inte våga lansera en burgare där ost, kött och bröd får stå ännu mer i centrum? T.ex. en double double med två såna här köttskivor, två ostskivor, bröd, lök, saltgurka och tomat? Ni har ju precis bevisat att ert kött faktiskt är helt okej och inte behöver smakrika såser för att dölja smaken.


22 kommentarer till “Big Double Beef på McDonald’s – en köttstinn högpoängare.”

Lämna en kommentar


Warning: Undefined array key "rerror" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 291
 

exercise balls