RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Blandade nyheter


Jag har tänkt börja skriva om lite blandade nyheter i hamburgervärlden, saker som jag snappar upp när jag surfar runt efter inspiration och information om hamburgare. Den första laddningen nyheter är både glädjande och ledsam.

Den ledsamma nyheten är att Ken Lassen, sonson till Louis Lassen som öppnade Louis’ Lunch 1895, dog den 21 December 2010. Louis’ Lunch är USAs, och förmodligen världens, äldsta hamburgerhak och det finns vissa teorier som pekar på att Louis Lassen själv var den som uppfann och serverade den första hamburgaren. Tur i oturen är dock att Ken Lassen har två söner, Ken Jr och Jeff, som fortsätter att sälja hamburgare på Louis’ Lunch. Om man har sett hamburgeravsnittet av Heston Blumenthals ”In search of perfection” har man sett Louis’ Lunch (ca 2:40 in i klippet):

I ungefär den motsatta ändan av hamburgervärlden har vi de goda nyheterna: El Maco är tillbaka på McDonalds (som för övrigt verkar ha en ny sida, äntligen!) och stannar till den 31/1. Samtidigt kör Burger King en kampanj med sin Whopper Piñata vilket innebär att alla ni som gillar snabbmatsburgare med mexikanska (nåväl..) smaker har att göra. Eventuellt kommer det en liten jämförelse mellan dessa två eller så får jag för mig att göra en burgare som slår dem på käften. I den kulinariska svacka som är snabbmatsburgare i Sverige är i alla fall El Maco en ”lesser evil”. Personligen tycker jag det är den godaste burgare McDonalds gjort – vilket förvisso inte säger mycket. Whopper Piñata har jag i ärlighetens namn inte smakat (vilket jag borde, bara i rent utbildningssyfte alltså). Nu gäller det bara att Max börjar prångla ut Macho Nacho så är treenigheten komplett. Vilken kampanjburgare tycker ni är bäst?


6 kommentarer till “Blandade nyheter”

Lämna en kommentar

 

exercise balls