RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Bobby Flay’s Burgers, Fries & Shakes

Om du bara köper en bok per år och du gillar hamburgare och dess tillbehör lika mycket som jag gör, köp ”Bobby Flay’s Burgers, Fries & Shakes”! Bobby Flay är en känd tv-kock och ägare av en drös restauranger i USA. Bland annat har han 5 st restauranger vid namn ”Bobby’s Burger Palace”. Han vet med andra ord vad han pratar om.

Boken fullkomligen dräller av läckra bilder och recept på fantasifulla burgare. Den börjar med att gå igenom grundläggande hamburgerkunskap. Olika tillagningssätt, köttsorter, koktider för att få köttet olika tillagat samt massa olika ostsorter.

Efter att ha gått igenom 31 olika burgare möts du av kapitlet om pommes frites, potatischips och lökringar. Det viktigaste inom ämnet gås igenom på ett utmärkt sätt för att följas av recept på allehanda hamburgertillbehör: Pommes Frites, klyftpotatis, lökringar, pommes frites gjorda på sötpotatis och mer.

När potatis- och lökavdelningen är avklarad ramlar man in på delen som handlar om såser, pålägg och kryddningar. Här får man recept och tips på dressingar, ketchup, bbq-sås, inlagd gurka och annat gott.

Sist men absolut inte minst kommer man till kapitlet om milkshake. Återigen gås väsentligheterna igenom innan man presenteras med 17 olika milkshakes samt recept på såser att ha i. Den här avdelningen fick mig att fastna ordentligt för milkshakes – jag har aldrig varit ett stort fan innan, men efter att ha smakat några av dessa är jag helt såld.

Om du inte har några problem med att läsa och översätta recept så rekommenderar jag den här boken varmt. Det mest frustrerande med den är att den innehåller ingredienser som kan vara svåra att få tag på här i sverige vilket innebär lite forskning och letande innan man kan göra vissa saker. Jag har använt den så mycket att sidorna har börjat ramla ur vilket innebär att jag kommer att inhandla en ny snart. Om du inte känner dig redo för alla engelska recept än – fortsätt läsa här på bloggen, de absolut godaste sakerna i boken kommer jag att översätta och lägga upp här!


8 kommentarer till “Bobby Flay’s Burgers, Fries & Shakes”

Lämna en kommentar

 

exercise balls