RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Burger Bites, Hamburger-SM och kampanjburgare


Den här omgången med nyheter kommer att ta itu med två olika kampanjburgare som just nu finns hos McDonalds respektive Max; Roadhouse Classic och Grand de Luxe Bacon Guacamole. Ni får även se en utomordentligt trevlig filmsnutt signerad George Motz samt lite info om Hamburger-SM 2012 som snart går av stapeln.

Vi börjar med McDonalds nuvarande kampanjburgare från deras senaste kampanj ”Road to America”: Roadhouse Classic. En burgare toppad med cheddarost, sallad, rödlök, bacon, rostad lök och Grilled Beef Pepper-sås. Den här kombinationen imponerade inte alls på samma sätt som Big Barbeque gjorde. Alla dessa pålägg tillsammans skapade en ganska menlös och tämligen torr burgare. Det var inte riktigt något som satte sprätt på smaklökarna. Den enda smak som jag tyckte mig känna och som slog igenom var en senapssmak som påminde om dijonsenap – något som jag inte alls gillar på en burgare.

Max kontrar samtidigt med en ny kampanjburgare i deras Grand de Luxe-serie. Denna gång är det ett GDL-kött omslutet av ett vanligt sesambröd. Burgaren toppas med bacon, emmentalerost, ranchdressing, guacamole, tomat, rödlök och sallad. Som jag har nämnt tidigare börjar jag få väldigt svårt för GDL-köttet. Det får en mjuk, nästan kokt konsistens (trots att det finns grillränder) och en icke-köttig smak. Något som däremot fungerade förvånansvärt bra på den här skapelsen var guacamolen och baconet som båda smakade riktigt bra. Tyvärr fick jag inte i mig hela burgaren, mest på grund av köttet. Det är synd att Max envisas med alla tillsatser i sitt kött eftersom de har väldigt trevliga pålägg på sina burgare.

Ett nytt avsnitt av Burger Bites har sett dagens ljus! Dessa korta men otroligt trevliga filmsnuttar är signerade George Motz som skrivit boken / bibeln Hamburger America. Det är bara att titta och njuta;

Sist men inte minst är det dags för ytterligare en tävling! Max-skapade Hamburger-SM i 2012 års upplaga går snart av stapeln. Årets tema är Grand de Luxe. Anmäl ditt recept senast den 6 Maj och kanske, kanske blir du en av tio finalister som får vara med i finalen på stora scenen i Kungsträdgården i Stockholm under Smaka på Stockholm.


9 kommentarer till “Burger Bites, Hamburger-SM och kampanjburgare”

Lämna en kommentar

 

exercise balls