RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Burger time!


Förra helgen var det stor burgarfest! En kompis bjöd hem mig och ett gäng grabbar för att äta burgare. Ett sånt tillfälle att både få laga och äta finburgare kunde jag självklart inte tacka nej till. Med moderiktig tröja (som synes på bilden ovan) stökade vi ner ett tidigare rent och fint kök. Men det var det värt (särskilt eftersom jag inte behövde städa upp allt, hehe)!


Värden Henrik skär kött i lagom stora bitar som sen fryses ett tag för att få en lite hårdare konsistens, vilket i sin tur gör att det inte bara blir en stor smet av det hela när man maler köttet.


Yours truly formar köttfärsen till ungefär lagom mättande köttpuckar som sen åkte ut på balkongen för att hållas kalla. Köttblandningen för dagen var oxbringa, högrevshjärt och asado. Vi måste nog diskutera asado del tiran som man köper hos Latinamerikanska Livs i Hötorgshallen. Jag vågar sätta min vänstra skinka på att det är fläskkött och inte nötkött. Sorgligt men sant. För de som letar riktig short rib verkar man ha att välja på butiker som håller sig med Gourmetfoods sortiment eller köttbaren, men de gånger jag ringt köttbaren för att se om de har färsk short rib inne har jag fått nekande svar. Om ni vet om fler ställen, tipsa på!


Hamburgerbröden var potatisfrallorna från receptet här på bloggen. Fluffiga, lagom mycket smak och lagom kompakta. Storleken blev lite ojämn från burgare till burgare eftersom det inte fanns någon våg tillgänglig. Den astuffa bilden med elden är från flambering av den första av två burgare som serverades.


Henrik och jag försöker se balla ut samtidigt som hamburgarna lagas. Det är tydligen inte heller helt ovanligt att se mig med en blaskig, amerikansk öl i handen.


Under kvällen serverades totalt 18 hamburgare och tystnaden som sänkte sig runt bordet när de kom in var beundransvärd.


Den första burgaren och tillika den som flamberades var en JD-burgare, toppad med bland annat JD-glaze, ost och bacon.


Hamburgare nummer två är den enkla men mycket goda burgaren från Cherry Cricket i Denver – Cricket Burger! Toppad med färsk, hackad jalapeño och cream cheese. Lent, hett och smakrikt!

Det är tur att man har snälla vänner med kök som ställer till med såna här kalas lite då och då.


21 kommentarer till “Burger time!”

Lämna en kommentar

 

exercise balls