RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Cramburgare och två kampanjburgare hos Max


Här kommer lite korta burgarnyheter. Två kampanjburgare hos Max, ett nytt avsnitt av ”Burger Bites” och en bloggares vilda jakt på den perfekta hamburgaren är vad ni får läsa om idag. Håll till godo, snart kommer receptet på Gnarlyburgaren!

Den första kampanjburgaren hos Max är Crunchy Nacho som är tillbaka! Enligt mig en av de godaste burgarna de tryckt ur sig. Nachoschips, salsa, tacodressing och rödlök. Fram till 17 Augusti kan du avnjuta den.

Kampanjburgare nummer två är vad jag misstänker dels en ersättare till MaxDelux som försvunnit från menyn och samtidigt en beställning som förmodligen blev vanlig efter lanseringen av deras Grand de Luxe. Den nya burgaren heter Grand de Luxe Cheese n’ Bacon och stannar även den till 17 Augusti. Den består av Grand de Luxe-köttet, vanligt sesambröd, originaldressing, ost, bacon, tomat, rödlök och sallad. Givetvis har den provätits (med deras smakrabatt får man en meny för 65 kronor). Personligen har jag fått svårare och svårare för Grand de Luxe-köttet. Smaken är helt okej men jag är inte okej med konsistensen. Den är svampig, ihoppressad och känns mer kokt än stekt. I den här, och vanliga Grand de Luxe, tar köttet över för mycket för att burgaren ska hålla rakt igenom. Köttet är fortfarande ett lovvärt initiativ men konsistensen känns fel, fel, fel. I övrigt smakar den som en vanlig burgare, fast större.

En del röster har höjts mot borttagandet av MaxDelux också eftersom den innehöll två köttbitar á 90g ( = 180g totalt) medans Grand de Luxe Cheese n’ Bacon bara innehåller 160g kött. Men ändå får man betala 10 kr extra.

Nu över till något roligare! Jonas Cramby – bloggare och krönikör för bl.a. Café har startat jakten på den perfekta burgaren vilken kommer att heta ”Cramburgaren”. Bara det faktum att han tidigare har lagat igenom de flesta (alla?) rätter ur Heston Blumenthals ”In Search of Perfection” tyder på en viss nördighet vilket är det som krävs för att lyckas skapa den perfekta burgaren. Han började med att laga Hestons blumenburger, också den från ”In Search of Perfection”. Det ska bli otroligt spännande att följa den vilda jakten på Cramburgaren!

Och sist men knappast minst har ett nytt avsnitt (4 i ordningen) av ”Burger Bites” dykt upp hos Hamburger America. Grymma små filmer som ger mycket inspiration!


5 kommentarer till “Cramburgare och två kampanjburgare hos Max”

Lämna en kommentar

 

exercise balls