RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Deli Burgers hamburgare är en besvikelse

Deli Burger
Deli Burger är en snabbmatsrestaurang som för några år sedan höjdes till skyarna av bland annat fastfoodlovers och vann pris som bästa nya fastfoodrestaurang när de slog upp portarna 2003. Men sen måste något ha hänt. Hemsidan verkar inte uppdaterad sen 2006 och restaurangen (som delar lokal med Hot Wok och Rooster) slog igen portarna på regeringsgatan. Efter ett tag öppnades de dock igen, fast den här gången i Solna Centrum. Kan det vara så att vi har en motsvarighet till Shake Shack så nära att man inte har sett den tidigare? Det korta svaret är – Nej. Det långa svaret läser du efter hoppet.

De delar fortfarande lokal med Rooster och Hot Wok. När man kommer in får man lite känslan av att de försöker framställa sig som ett nyttigare alternativ till snabbmat. Eller så gillar de bara stilrena och avskalade miljöer med inslag av grönt. Hur som helst. Jag valde att beställa en Bacon Cheeseburger som enligt menyn innehåller rent nötkött, sallad, bifftomat, lök, majonnäs, chiliketchup, BBQ-sås och givetvis ost och bacon. Till detta blev det pommes och en cola (de serverade tyvärr bara Pepsi). Hamburgaren jag fick in var fint inslagen i papper och pommesen gav genast ett bra intryck. Jag gillar särskilt när de är gjorda på oskalade potatisar.

Bacon Cheeseburger

Burgaren såg ganska stor ut och låg mellan två bröd utan några sesamfrön. När locket åkte av noterade jag att brödet inte var rostat alls. Den första tuggan bjöd på många olika smaker. BBQ-sås, majonnäs och chiliketchup på samma burgare ger en såsexplosion som inte upplevts sedan Five Guys-incidenten. Baconbitarna var krispiga precis som sig bör. Jag har dock viss förståelse för alla såserna. Om man ska våga köra på konceptet ”less is more” vill det till att man har bra råvaror. Färsk, god köttfärs och saftiga men ändå motståndskraftiga (mot köttsafter alltså) bröd. Deli Burger har inget av dessa två.

Bröden var otroligt tråkiga. Torra, smaklösa och, som sagt, orostade. Köttet smakade mer som butiksköpt fryskött än något som serveras på en hamburgerrestaurang med ordet ”deli” i namnet. Inte konstigt att de öser på med massa andra smaker.

Deli Burger Bacon Cheeseburger

Om något ska berömmas så får det bli pommesen. Krispig utanpå och mjuk inuti. Relativt smakrik och ganska tjockt skuren. Jag hade dock gärna sett en lite tjockare skorpa på potatisstavarna för att anse dem riktigt bra.

Allt som allt blev besöket en besvikelse. Bara hamburgaren kostar 69 kronor och lägger man därtill en meny landar kalaset på 88 kronor. Ett pris som jag inte tycker de har belägg för smakmässigt. Om du är i Solna Centrum och inte har ätit där kan det vara kul att prova. För min del tar det nog ett bra tag innan jag återvänder. 20 år eller så.


9 kommentarer till “Deli Burgers hamburgare är en besvikelse”

Lämna en kommentar

 

exercise balls