RSSFölj hamburgareorg on Twitter

El Maco Grande, burgare på TV och lite sköna länktips


Dags för lite blandade burgarnyheter igen! Den här gången handlar det om McDonald’s som har en kampanj med sin välkända El Maco Grande, två heta tv-tittar tips och några trevliga länkar. Trevlig läsning!

El Maco Grande med sina tillhörande shaker fries är knappast någon nykomling i snabbmatsvärlden. Burgaren toppas med ost, sallad, salsa och en sour cream-sås. Den smakar precis som den bör. En stabil snabbmatsburgare – smakmässigt alltså. Men snälla McDonald’s; jag står inte ut med formatet på burgaren. Den är alldeles för stor, platt och sladdrig. Det blir som att försöka hålla en tygvante i fingerspetsarna. Innan burgaren fick epitetet ”Grande” var den helt enkelt bättre. Gå ifrån storhetshetsen och ge oss en ”El Maco”, nothing more, nothing less. K thx!

I kvällens avsnitt av Plus fick hamburgaren mycket tv-tid. De genomförde ett smak- och näringstest av de tre stora drakarnas dubbelburgare; Big Mac, Big King och Max Big. Vinnande ur smaktestet går Max (gäsp) och vinnande ur näringstestet går McDonalds pga att den innehåller mindre fett (dubbelgäsp för en som tror att kolhydrater är farligare än fett). Smaktestet ser jag som ganska ointressant då det genomförs av människor som förmodligen inte har större referensramar än just de tre stora kedjornas burgare (plus sibylla et. al.).

Bättre är det då att lyckas få in amerikanska Travel Channel på tv:n och deras nya program Burgerland. Mannen bakom programmet är ingen mindre än George Motz som bl.a. skrivit boken Hamburger America. Travel Channel börjar med att visa 1 timme underbar hamburgerfrenesi den 2 sep 7 pm och 7:30 pm ET/PT (vad fan det nu innebär svensk tid – jag hoppas på att se det via webben).

En ny artikel från The Burger Lab hos AHT har sett dagens ljus. Denna gång undersöker J. Kenji Lopez-Alt hur man skivar rå lök till burgare på bästa sätt. En underbar djupdykning som håller samma höga kvalitet som övriga artiklar.

DN har en artikel om hamburgare och Hamburgarens Vänner som har serverat burgare på Trädgården i Stockholm under sommaren (jag har tyvärr inte kunnat närvara på en endaste tillställning – har ni varit där? Skriv gärna hur det var i kommentarerna!). De (DN) hävdar också att hamburgerhajpen toppar i år. Jag är nog villig att säga: Bollocks!

Det är möjligt att gammelmedia (dagstidningar och TV) tröttnar på att prata om burgare. Men faktum kvarstår – hamburgare är gott, folk älskar hamburgare och det finns fortfarande för få (d.v.s. inga) ställen som gör en riktigt ordentlig burgare i den ack så åtråvärda prisklassen ”snäppet över snabbmatskedjorna men under flippin’ burgers). Hamburgare är något som alla har en åsikt om och kan tycka till om – hajp eller ej. Vi lär inte tystna bara för att tidningar och TV gör det.

På återseende – snart kommer det recept!


20 kommentarer till “El Maco Grande, burgare på TV och lite sköna länktips”

Lämna en kommentar

 

exercise balls