RSSFölj hamburgareorg on Twitter

En stor men bara okej burgare på Marion’s Gastro & Diner


Vi burgar (höhö) testerna här på bloggen med att ge oss in i något som är så nära 50-talets USA man kan komma i Stockholm – Marion’s Gastro & Diner. Där den gamla Astoriabiografen en gång låg på Kungsgatan 37 huserar nu två våningar med bowlingbanor samt ytterligare en våning innehållandes en restaurang med plats för över 200 gäster. Allt inrett med känsla och detalj för 1950-talets diners i USA. På avsmakningsmenyn stod bland annat deras Bacon & Cheddar Burger.

Var: Marion’s Gastro & Diner på Kungsgatan 37 i Stockholm
Vad: Bacon & Cheddar Burger – 160kr

Enligt menyn består hamburgaren av 225 gram ”US Prime Nebraska Beef” vilket borde borga för en köttupplevelse utöver det vanliga. Prime är trots allt kött av bästa kvalitet enligt USDAs köttskala. Personligen hade jag blivit mer imponerad om det varit ekologiskt och närproducerat. I nuläget måste väl köttet ändå varit fryst för att ta sig till Sverige från Nebraska? Brödet är inte ett vanligt ljust bröd utan lite mörkare med diverse frön och gryn ovanpå istället för de vanligare sesamfröna. Lyfter vi på locket hittar vi chipotle majonnäs, bacon, cheddarost, lök och sallad. På sidan av hittar vi en rejäl portion pommes frites med ”hemmakänsla” – de var oskalade och oregelbundna. Även en skål med cole slaw toppad med lite inlagd gurka stod på tallriken och såg inbjudande ut.

I sann USA-anda var portionen väl tilltagen. För min del lite väl tilltagen. Jag orkade med 3/4 av hamburgaren och långt ifrån all pommes och cole slaw. De kan gott justera ner portionen lite och låta priset följa med. Smakmässigt tycker jag burgaren bara var sådär. Köttfärsen smakade nästan ingenting och var ganska kompakt. Förhållandet mellan bröd och köttmängd tycker jag var bra. Ost och bacon var smakrikt. Tyvärr kände jag inte av chipotlemajonnäsen särskilt mycket alls och storleken på burgaren gjorde att smakerna drunknade lite i varandra.

Cole Slawen var trist och gav inte min smaklökar något att jubla över – salt och krämigt kål gör ingen glad. Ingen syrlighet eller kålsmak fanns att finna. Kort och gott kunde man lika gärna varit utan den. Pommesen däremot gillade jag, mest eftersom jag är en sucker för övertillagad pommes. Jag gillar när de är hårda och krispiga utanpå och vissa var verkligen så. Andra var däremot nästan för lite friterade – det var en väldigt varierande tillagning på de små potatisstängerna.

Ett annat litet minus i protokollet var att restaurangen var för stor. Man fick ingen mysig dinerkänsla utan snarare stor-lunchmatsal-känsla.

Sammanfattningsvis: Om du ska spela bowling på Marion’s Gastro & Diner med efterföljande middag kan du välja hamburgaren utan att gråta blod men förvänta dig inga underverk.


12 kommentarer till “En stor men bara okej burgare på Marion’s Gastro & Diner”

Lämna en kommentar

 

exercise balls