RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Hamburgare med bacon, rostad lök, serrano bbq-sås och confiterad portabellosvamp


Vi tar ett litet steg ifrån det här med ”less is more” för ett tag. Den här burgaren har rätt många smaker som tävlar om uppmärksamheten men jag tycker helheten fungerar bra. I botten finner vi confiterad portabellosvamp och ovanpå ligger smält cheddarost, knaperstekt bacon, rostad lök samt en barbecuesås med lite sting.

Ska jag vara helt ärlig försvinner den confiterade portabellon lite bland alla andra smaker så en smakrikare svamp kan vara på sin plats, kanske shiitake? Däremot fungerar rostad lök, bacon och barbecuesåsen fantastiskt bra ihop!

Det här behöver du för en burgare:
1 köttpuck på 150g
1 hamburgerbröd
1 skiva smältost med cheddarsmak
Rostad lök
1 baconskiva
En skvätt barbecuesås med serrano
Några skivor confiterad portabellosvamp
Fettet från ovan confitering

Gör så här:
Knaperstek baconet och låt torka på en bit hushållspapper. Pensla brödets insida med confiteringsfettet och stek i panna tills det fått en fin, krispig yta. Passa på att pensla toppbrödets ovansida med fett också så det får en härlig, mjuk och glansig yta. Salta och stek köttet på hög värme. Värm svampen. Bygg burgaren i följande ordning:
Bottenbröd, svamp, kött och ost, bacon, rostad lök och toppa slutligen med en ordentlig skvätt barbecuesås. Lägg på topplocket, ät och förundras över hur god en burgare kan vara!


8 kommentarer till “Hamburgare med bacon, rostad lök, serrano bbq-sås och confiterad portabellosvamp”

Lämna en kommentar

 

exercise balls