RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Hamburgare på film, korvmani och Frasses i Stockholm

Här kommer en rapport med vitt skilda nyheter om hamburgare och, för första gången här på hamburgare.org, korv(!)

Först och främst kan jag glatt meddela att Frasses öppnar i Stockholmsområdet (nåja) den 11 April – närmare bestämt i Södertälje. Allt som ökar på konkurrensen och (förhoppningsvis) leder till bättre produkter ser jag som något bra. Själv har jag aldrig lyckats ta mig till ett Frasses för att provsmaka vilket innebär att jag givetvis kommer att åka dit och testa!

Den senaste filmen i serien ”Burger bites” av George Motz, känd från Hamburger America, har släppts . Nu har turen kommit till s.k. ”Fritas” som han äter i Miami. Fritas är kubanska hamburgare gjorda av kryddad färs som mer eller mindre dränkts i en hemlig sås och serveras med lök samt tunna, friterade potatissnören. Det ser onekligen gott ut! Har du provat fritas och i så fall, hur smakade de?

Miami Frita Crawl – Burger Bites episode 3 from George Motz on Vimeo.

Den andra filmen i den här omgången med blandade nyheter kommer från hamburgerguru nummer två, Josh Ozersky, som bland annat har skrivit boken ”The Hamburgare – A History”. Den handlar om något så ”enkelt” som en North Jersey Onion burger – en hamburgare med lök, ost och bröd. Det ser onekligen gott ut och måste provas vid tillfälle.

Sist men inte minst kommer ett litet länktips, inte för er som gillar hamburgare, utan för er som gillar korv. Det finns några riktiga korventusiaster som varje tisdag äter korv, och sedan bloggar om det. Rolig läsning och de verkar onekligen ha trevliga tisdagar i korvens sällskap – läs mer på bloggen korvtisdag.


4 kommentarer till “Hamburgare på film, korvmani och Frasses i Stockholm”

Lämna en kommentar

 

exercise balls