RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Hamburgaren på Burgers n’ Stuff på Gården är en besvikelse


Idag besökte jag, tillsammans med ett par vänner, Gården i Stockholm. Förutom att ha en stor uteservering mitt på Norra Latins skolgård har de i år även öppnat en till del som heter Burgers n’ Stuff. En hel restaurang med tillhörande uteservering som i mångt och mycket anspelar på sina burgare måste väl vara bra? Eller?

För att sammanfatta det hela: Nej.

För att utveckla: Nej, nej och åter nej.

För att utveckla ännu mer: Nu blir jag snart förbannad. Öppnar man en restaurang med ett namn vars koncept spelar helt och hållet på burgarna bör man väl ändå veta vad man gör? Och tar man sedan betalt mellan 139:- och 175:- bör man definitivt ha tungan rätt i munnen.

Men vi tar det från början. Mitt i City ligger Norra Latin – en skola. På somrarna förvandlas dess skolgård till i princip en enda stor uteservering. Och en bra sådan. Jag skulle till och med kunna sträcka mig så långt som att säga att den är en av stans bästa uteserveringar. Stor, soldränkt och fullpackad med folk. Burgers n’ Stuff serverar burgare av olika slag, några olika sallader, efterrätter och drycker.

Det första som beställdes in var en Sol med en limeklyfta i vilken avnjöts under gassande sommarsol. Semesterkänslan infann sig direkt – och jag har inte ens semester. Efter det beställdes en pitcher Lynchburg Lemonade in; Jack Daniel’s, TripleSec och Sprite i en stor karaff fylld med is och en citronskiva. Resultatet blev en alldeles strålande, svalkande dryck som ökade på semesterkänslan än mer. Efter fördrinkarna blev det dags för maten.

Burgarna som finns på menyn är bland andra:
Klassisk burgare med ost, majonnäs och BBQ-glaze.
Little Italy som toppas med mozarella, soltorkade tomater och pesto.
Lamb & Goat Cheese vilken laddas med getostkräm och rödbetor.

En brokig skara hamburgare men jag gick på den klassiska mest för att inte sväva ut vid ett första besök. När burgarna kom in konstaterades det relativt snabbt att det inte var fråga om köpebröd, vilket alltid är ett plus. Men sen föll allt. Om man ändå bemödar sig med att inte köpa klassiska hamburgerbröd borde man se till att de i alla fall är något saftiga och kanske, bara kanske, har lite konsistens. Och kanske, kanske att man rostar brödet lite? Nehepp, inte det.

Vidare till köttet; det var kompakt, torrt, genomstekt och jag kan nog sätta både mina ena och andra testikel på att det varit fruset och absolut inte malet i restaurangen. Förutom dessa två smått fundamentala delar av burgaren var ost, bacon och övriga pålägg okej. Kött / bröd förhållandet var ganska off, på tok för mycket bröd i förhållande till kött. Det enda som räddade kreationen var att det fanns både ketchup, senap, Hellmanns majonnäs samt Sweet Baby Ray’s BBQ-sås ståendes på bordet. Inte för att det gjorde burgaren bra, men den blev dräglig – ungefär som en dålig köpeburgare från frysdisken på ICA.

Pommesen som serverades vid sidan av var bra – oskalad potatis av lite större modell. Frasiga utanpå och mjuka inuti. Att sedan serveringspersonalen var otroligt långsam och tämligen ouppmärksam resulterade i ganska bistra miner.

Nej Burgers n’ Stuff – det här håller inte. Med ett sånt namn och koncept förväntar man sig bra mycket bättre än så här. Det är så typiskt för den svenska ”hamburgerscenen” idag. Om inte burgaren kostar upp mot 200:- verkar det väldigt svårt att få tag på en bra burgare. Varför är det accepterat med fryspuckar och tråkiga bröd som kostar mellan 125 och 175 kronor? Kan krögarna / kockarna / restaurangägarna verkligen leva i sån fullständig ovetskap om hur en bra hamburgare görs? Varför startar man en konceptrestaurang utan att göra ett ordentligt grundjobb? Det är pinsamt!

Sammanfattningsvis: Gå inte till Burgers n’ Stuff för hamburgarna. Gå dit för att sitta på uteserveringen och dricka en svalkande Lynchburg Lemonade. Men beställ i baren.


12 kommentarer till “Hamburgaren på Burgers n’ Stuff på Gården är en besvikelse”

Lämna en kommentar

 

exercise balls