RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Hukilau burger – Aloha!


För er som sett Man v Food är Hukilau burger ingen nyhet. Den serveras på Hukilau Café som ligger på ön Oahu i Hawaii. En hamburgare som toppas med majonnäs, ost, stekt ägg, teriyakikött, stekt lök samt sallad och tomat, allt serverat mellan två sesambestyckade hamburgerbröd, kan ju omöjligt vara dålig? Man kan säga att den är en motvikt mot alla de ”less is more”-burgare man hittar på andra hak i USA. Det lustiga (och något förvånande) är att man fortfarande kan urskilja de flesta av smakerna som slåss om ens uppmärksamhet när man äter den. Den stekta löken dyker upp ibland, abrupt avbruten av ägget och teriyakiköttet. Majonnäsen lindar in det hela med sin något syrliga smak. Det enda jag inte kände av var egentligen osten.

Man får se till att gapa stort när man äter den, för hög blir den! Istället för att använda egengjord majonnäs valde jag att använda klassisk amerikansk, vit majonnäs (sån som t.ex. McDonalds och Burger King använder). Den är av märket Hellmanns och finns nu för tiden att köpa i nästan alla matvaruaffärer. Det är lite jobb med att steka allting som stekas skall, men gör man det i omgånger och varmhåller sakerna under tiden är det inget problem.

Det här behöver du för att göra en stor och god Hukilau burger:

150g köttfärs till hamburgare
Ett hamburgerbröd
En skiva hamburgerost
Hellmans majonnäs
En lövbiff eller en skiva tunt skuren entrecôte
Teriyakisås
Ett ägg
En halv silverlök
Sallad
Tomat


Gör så här:
Börja med att marinera köttskivorna i teriyakisåsen i 15 – 30 minuter. Skär under tiden silverlöken i tunna skivor.
Stek teriyakiköttet snabbt i het stekpanna. Lägg på ett fat och ställ in i ugnen vid 50 grader.
Knäck ägget i stekpannan och vändstek det. Lägg på ett annat fat och skjutsa in i ugnen.
Rosta insidan av hamburgerbrödet tills det får färg. Skär två tomatskivor och gör iordning salladsblad.
Salta och peppra hamburgaren. Stek den på hög värme samtidigt som du steker lökskivorna. När hamburgaren fått fin färg vänder du på den och lägger på ostskivan.

Bygg burgaren från botten:
Rikligt med majonnäs, hamburgerkött med smält ost, stekt ägg, teriyakikött (rivet i strimlor), stekt lök, tomatskivor och sist sallad. Lägg på det översta brödet, gapa stort och njut!

Jag vågar nog påstå att den här burgaren inte är något för en person som är liten i maten. Den är hög, mättande och samtidigt väldigt god. Den fungerar nog ypperligt som fyllekäk, om man är i stånd att stå och laga mat.


10 kommentarer till “Hukilau burger – Aloha!”

Lämna en kommentar

 

exercise balls