RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Hypertekniska burgare


För er som har lyckats missa den här videon visar den Dave Arnolds från The French Culinary Institute när han tillverkar framtidens burgare. Fylld med en gelébit av kalvbuljong och heinz ketchup som smälter vid tillagningen, toppad med formtillagad bacon, comté och inlagd gurka samt rågbröd ser den onekligen god ut. Köttet friteras, tillagas sous vide för att slutligen grillas över kol. Om du har utrustningen för det hemma kan du alltid prova att göra den. Receptet finner du hos Eater.

Burgaren ovan påminner om den ”22nd Century Burger” som Josh Ozersky visade för ett tag sedan. Även den var ett tekniskt mästerverk och åter igen var det Dave Arnolds som var i farten tillsammans med Nils Norén, båda från FCI:

När vi är inne på hypertekniska burgare vore det nästan en skam att inte nämna cheeseburgaren från den nya bibeln för matnördar, Modernist Cuisine, en kokbok som bland annat består av 6 olika volymer och har helvetiskt snygga bilder. Just det, den kostar närmare 4000 kronor också. Hur som helst har även de en hamburgare med bland recepten. Liksom burgarna ovan är den ett tekniskt under och något jag gärna skulle prova att sätta tänderna i.

(klicka på bilden för en större version)


4 kommentarer till “Hypertekniska burgare”

Lämna en kommentar

 

exercise balls