Warning: Undefined array key "rcommentid" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 348

Warning: Undefined array key "rchash" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 349
Mäster Anders hamburgare – bra kött men annars standard - Hamburgare

RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Mäster Anders hamburgare – bra kött men annars standard


För ett tag sedan var jag på Mäster Anders för att prova deras hamburgare efter tips bland kommentarerna här på bloggen. En trevlig restaurang och en trevlig burgare, men inget som fick mig att ramla av stolen kan man väl sammanfatta det som.

Var: Mäster Anders på Pipersgatan 1 i Stockholm
Vad: Hamburgare med bacon och ost – ca 175kr

Mäster Anders är en restaurang som ligger i korsningen Hantverkargatan / Pipersgatan. En gul neonskylt välkomnar gästerna och inuti möts man av en lugn, mysig stämning som sprudlar av kvartersrestaurang-vibbar. Bordsbokning är bra att göra någon dag innan och så hade även vi gjort. Jag beställde en hamburgare med bacon och ost samtidigt som mitt sällskap (mitt trogna hamburgerbollplank JJ) beställde en vanlig hamburgare. Till detta blev det pommes och chilibearnaise.

Efter en stunds väntan dyker burgarna upp. Den ena med bara ost och den andra med bacon på. Att de blandar ihop beställningarna påverkar så klart inte betyget på burgaren men så knepiga var vi väl ändå inte? Nåväl, det löste sig snabbt och smidigt med att jag tog ostburgaren och lyfte över all bacon till min. På sidan av fanns dressing, sallad, gurka, lök och tomat. En ganska tjock köttpuck ackompanjerades av ett normalt köpebröd som hade grillats lagom. Osten var inte klassisk amerikansk smältost utan en mer vanlig variant.

Köttet beställdes medium rare men var mer eller mindre genomstekt vilket var synd. Det räddades dock av att det trots genomstekning var saftigt, smakrikt och var mörare än de flesta restaurangburgare jag smakat. Med andra ett riktigt bra kött! Tyvärr var det också det enda som stod ut i burgaren. Ett vanligt köpebröd, om än ordentligt rostat, tycker jag inte är tillräckligt på en burgare som kostar närmare 200 kronor. Osten var lite smaklös, baconstrimlorna var okej. Att sedan pommesen både såg ut och smakade som vanlig fryst man köper i affären gör inte saken bättre. Lägg där till att chilibean smakade någonting helt annat än bearnaise och hade ganska dålig hetta för att vara en chilidito – ja då blir inte betyget särskilt högt.

Även om köttet är en fundamental del i en burgare, och det gör de bra, tycker jag man kan kräva lite mer av de övriga ingredienserna också – och där leverar tyvärr Mäster Anders inte helt. Lokalen är dock trevlig, lagom stimmig och med bra känsla. Om de bara kan lyfta brödet och osten kan de ha en riktigt bra burgare. Om de även lyfter tillbehören ett par snäpp tror jag de kan vara med och tävla om titeln ”Stockholms bästa burgare”.

Har du ätit på Mäster Anders? Håller du med eller tycker du jag är helt ute och cyklar? Berätta i kommentarerna!


3 kommentarer till “Mäster Anders hamburgare – bra kött men annars standard”

Lämna en kommentar


Warning: Undefined array key "rerror" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 291
 

exercise balls