RSSFölj hamburgareorg on Twitter

McDonald’s Big BBQ, Gnarly Burger och Flippin’ Burgers i DN


Här kommer ett kort inlägg med lite blandade nyheter. McDonald’s nya kampanjburgare Big BBQ, årets Gnarly Burger-tävling i Sälen, en artikel om Flippin’ Burgers i DN samt lite annat smått och gott.

Just nu kör McDonald’s sin Road to America-kampanj och eftersom jag råkade sega mig lite för mycket vid deras förra hot-kampanj tänkte jag göra bättre ifrån mig den här gången – därav denna lilla provsmakning av deras Big BBQ-burgare.

Förutom det sedvanliga köttet och sesambrödet består Big BBQ av bbq-sås, sallad, tomat, rödlök, pepper jack-ost och bacon. Jag blev lite fundersam till burgaren som serverades mig eftersom osten mest liknade emmentalerost och inte hade några spår av peppar i sig – eller så tittade jag bara inte tillräckligt noga. Aaaaanyways. Den söta och lite rökiga bbq-såsen fungerar fint tillsammans med osten och baconet dansar upp på smaklökarna lite då och då. Ingenting sticker ut jättemycket vilket betyder att det inte blir någon Wow!-känsla, men heller ingenting som skapar någon Urk!-känsla. En stabil och väl fungerande kampanjburgare med andra ord.

På sidan av provade jag deras Salt n’ Pepper stripes. Friterad, räfflad potatis smaksatt med salt och peppar. Ett helt okej tillbehör med en skön, om än väldigt svag och utdragen, hetta. Det som slog mig var dock att potatisen inte smakade så mycket .. potatis. Det påminde mer om friterad pulvermos. Därmed inte sagt att det var äckligt men det kändes väldigt o-potatisigt (årets nya ord?). Ett trevligt tillbehör men som enligt mig inte slår gamla hederliga pommes.

Det är med lite skam i kroppen jag erkänner att jag glömt bort att blogga om årets Ultimate Gnarly Burger-tävling! Ni som följt bloggen vet att jag var med i finalen förra året och att det gick lite sådär. Hur som helst var det sjukt kul! Om ni har ett burgarrecept liggandes som innehåller vinet Gnarly Head (vem har inte det liksom), se till att skicka in det innan den 25:e Mars för att vara med i tävlingen. Jag skulle definitivt skickat in ett recept om jag hade haft möjlighet.

Jon Widegren fortsätter arbetet för att inom en snar framtid öppna burgarhaket Flippin’ Burgers i Stockholm. För några dagar sen dök det upp en artikel i DN Sthlm där han pratar sig varm om hamburgare och sin dröm att öppna ett hamburgerhak. Artikeln finns nu att läsa på nätet och är väldigt trevlig läsning för oss burgerheads.

Café hade nyligen en rolig och läsvärd artikel om Sveriges största burgare som finns att köpa på en vägkrog i Jämtland. Huruvida det är en bra burgare låter jag vara osagt, stor är den i alla fall!

NY Times hade nyligen en artikel där de recenserade Shake Shack’s burgare. Både ris och ros gavs, intressant läsning!

Nathan Myrvold (han som skrivit Modernist Cuisine ni vet) var på Jimmy Kimmel och lagade burgare för ett tag sedan. Avancerat och något man gärna skulle prova att göra om man hade möjligheten!
Del 1:

Del 2:

Det var allt för den här gången. Heppåer!


3 kommentarer till “McDonald’s Big BBQ, Gnarly Burger och Flippin’ Burgers i DN”

Lämna en kommentar

 

exercise balls