RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Munchie’s Burger i Jönköping

munchies_1
Av någon anledning ramlade jag in på denna artikel om Munchie’s Burger i Jönköping för ett par dagar sedan. Det lät ju nästan för bra för att vara sant! Ett litet hamburgerhak där de bakar sina egna bröd och maler sin egen färs. Ett monstruöst sug att proväta deras burgare infann sig. Sagt och gjort. Efter en biltur på sisådär 80 mil tur och retur med S som resesällskap har jag fått reda på vad Munchie’s går för.

munchies_2
Det som mötte oss när vi kom fram var en liten lokal med kanske 10 – 15 platser mitt i ett bostadsområde. En inte allt för vild chansning är att lokalen tidigare inhyst den lokala pizzerian. Inredningen går i härlig, amerikansk 50-talsstil. På menyn finner man olika inkarnationer av burgare med olika side orders, läsk och såser. Mitt val föll på en New Yorker – en hamburgare beståendes av dubbla köttpuckar, ost, bacon, sallad, lök och dressing. S valde en American Original beståendes av enkelkött, dressing, sallad, lök, tomat, cheddarost och senap.

Redan på bilden i JNytt blev jag aningens tveksam eftersom färsen såg tämligen mager ut och inte särskilt grovmalen. Mina fasor (hrm ..) besannades vid första tuggan. Ett kompakt, ganska torrt och genomstekt kött, dock med hyffsad köttsmak, ackompanjerades av ett på tok för segt, och i S fall så hård botten att den gick att knacka på med fingret, bröd som definitivt såg hembakat ut.

Baconskivorna kändes tyvärr knappt stekta alls då de var väldigt sladdriga och osten (det här är jag bara kanske 90% säker på) var sån där smältost man köper i små koppar hos t.ex. Max och inte vanliga smältostskivor. Tillsammans med dressing gav det hela ett rätt kladdigt intryck. Jag kände också en ganska underlig smak av ägg igenom hela måltiden, men lyckades inte sätta fingret på var den kom ifrån. S tyckte det påminde väldigt mycket om en Sibyllaburgare .. och det säger väl rätt mycket.

Tillbehören kändes som vanliga standardpommes och industritillverkade lökringar, inga konstigheter där.

Munchie’s Burger var definitivt inte värt den långa resan dit från Stockholm enbart för att äta 🙂 Inredningen är riktigt skön och det är otroligt kul att de verkligen försöker med egna bröd och eget kött. Mina bästa tips (om Fabio råkar läsa här) är: fetare och mer grovmalen färs samt ett bröd som inte är lika segt och hårt. Keep it up!


28 kommentarer till “Munchie’s Burger i Jönköping”

Lämna en kommentar

 

exercise balls