RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Red Head Burger


Imorgon är det dags för det andra Bun Meat Bun-eventet och där kommer vi att servera Mattias vinnarburgare från 2012 års Ultimate Gnarly Burger-competition! Receptet på burgaren hittar ni förstås på Gnarly Heads hemsida, men jag var ju tvungen att provlaga den så jag passar på att skriva receptet här också! En burgare med 2 x 100g kött av högrev, bringa och short rib toppad med sallad, grillad lök, ost, bacon, en nypa färsk, krossad svartpeppar och en bbq-sås på rödvin. Allt detta omsluts av ett Spotted Pig-bröd bestrött med chili flakes!

Börja med att baka några hamburgerbröd á la Spotted Pig. Efter att du penslat bröden med uppvispat ägg och vatten (precis innan de ska in i ugnen) strör du chili flakes ovanpå. Resten av ingredienslistan ser ut så här för en burgare:
2 x 100g kött bestående av 40% högrev, 40% bringa och 20% short rib.
2 ostskivor smältost
1 skiva bacon
Ett krispsalladsblad
Krossad svartpeppar
En skiva gul lök
Några skedar BBQ-sås på rödvin

Gör så här:
Grilla eller stek lökskivan så att den får färg och blir mjuk. Stek bacon knaprigt på medelvärme. Salta, peppra och platta ut de två köttpuckarna ordentligt. Grilla eller stek dem sedan på hög värme. Lägg på cheddarosten en stund innan köttet är färdigt. Dela brödet och grilla eller stek insidan tills det fått färg och blivit lite rostat. Bygg burgaren från botten; Bröd, stekt lökskiva, kött med ost, kött med ost, bacon, några skedar BBQ-sås, strö över en ordentlig nypa krossad svartpeppar och toppa med salladsbladet samt toppbrödet.

När jag provlagade dessa godingar råkade jag göra några missar (jag skyller på tillfällig sinnesförvirring). Jag glömde salladsblad, hade bara en ostskiva och missade att strö över krossad svartpeppar och snålade lite med BBQ-såsen. Jag tvivlar inte en sekund på att de hade blivit ännu godare om jag gjort dessa saker också, å andra sidan blev de hur goda som helst som de var så det gjorde inte såå mycket! De rekommenderas varmt!


7 kommentarer till “Red Head Burger”

Lämna en kommentar

 

exercise balls