RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Sovel Kött & Grill, Kampanjer, SM och annat


Nu var det ett tag sen jag skrev något. Jag känner hur det kryper lite i fingrarna. Jag laddar upp inom mig och hoppas på att kräka ur mig ett fint burgarrecept vilken dag som helst nu. Under tiden får ni hålla till godo med lite blandade burgarnyheter.

I Sickla Köpkvarter i Stockholm finns en saluhall. I den saluhallen finns en chark som heter Sovel Kött & Grill. Det är en fantastisk liten inrättning! Förutom att Sara som arbetar där är väldigt kunnig och verkar ha en större kärlek till kött än de flesta andra har de ofta lite udda och bra styckningsdetaljer hemma. T.ex. har jag vid de tre senaste besöken fått med mig äkta, härliga, fettiga short ribs hem. Besök Sovel, ni kommer inte att ångra er! De serverar också en burgare på färskmald köttfärs, mer om den kommer när jag ätit den en gång till.

Ovan affär har även lett till att jag just nu har fastnat i att mala färs på 50 / 50 högrev / short rib och det blir alldeles fantastiskt bra. Smaken och mängden fett är strålande. Ska vi prata konsistens kan jag inte säga annat än snudd på perfekt. Färsen blir inte så kladdig utan lite åt det smuligare hållet tack vare short ribsen. Jag blir lite nyfiken på vad som skulle hända om man blandade in oxsvans i leken.

Jag har även återfunnit kärleken till det simpla. Ett inlägg kommer om det också framöver. Det enklaste av det enklaste – men ack så gott. Bröd, kött, lök och ost. Klart! Man skulle kunna tro att man saknar lite sötma men med en god läsk eller en milkshake på sidan av blir det en galet god måltid!

Vi har flera kampanjer som pågår just nu. De ”tre stora” har tre olika burgare:

Burger King har sin Whopper Piñata som enligt mig är en riktigt trevlig bekantskap. Crunch från nachoschips och hetta från jalapeños kan ju liksom inte bli fel. Tillsammans med salsa och Mexicana dressing blir det hett, smakrikt och en genomtrevlig känsla i burgaren.

McDonalds har precis släppt loss sin klassiker McBengt med bland annat rostad lök, isbergssallad och ost mellan bröden.

Max vill inte vara sämre och har lanserat sin Grand de Luxe Steak Burger – en Grand de Luxe toppad med steak sauce, ost, bearnaisesås och rödlök. På pappret en stark burgare som jag ska proväta – även om jag har fått väldigt svårt för köttet.

Hamburger-SM som anordnas av Max gick av stapeln i Kungsträdgården i Stockholm för ett litet tag sedan. Vinnare blev Frida Pettersson med sin Grand de Garlic – en burgare toppad med lökringar, jalapeños, smält cheddar, bacon och en green & garlic-sås. Den låter onekligen som en god burgare men jag kan tycka att det är lite väl mycket ”slå-sig-för-bröstet” av Max att anordna ett SM och tvinga folk att använda deras kött och bröd. Redan där fallerar tanken på att någon av tävlingsburgarna skulle kunna bli Sveriges bästa. Hur som helst, ett stort grattis till Frida!

McDonalds har ytterligare en rolig kampanj – MyBurger. Där kan man skapa sin egen burgare utifrån massa olika ingredienser och den som röstas fram som vinnare kommer att se sin burgare på menyn hos McDonalds. Det är dock lite oroande att det i skrivande stund är en vegetarisk burgare som leder.. För er som inte orkar skapa en egen burgare har jag gjort en som ni gärna får rösta på här. Hot Beauty heter den (den har bea på sig – fattar ni? BEAuty. Fniss. Nåväl). Förutom bearnaisesås består den av dubbla kött, rostad lök, jalapeños och isbergssallad.

Tillägg till MyBurger-kampanjen:
Rustle McJimmies skapades och stöds av folk från och runtomkring 4chan vilket förmodligen är förklaringen till antalet röster. Tvåan McBackFlash är inte mycket sämre, skapad av användare från sveriges största forum – Flashback. Man skulle kunna kalla det lite av en giganternas kamp mellan 4chan och Flashback. Tror det blir svårt för någon annan att ens komma i närheten av dessa två 🙂

Det var allt för den här gången. Snart kommer det lite recept. Jag lovar.


6 kommentarer till “Sovel Kött & Grill, Kampanjer, SM och annat”

Lämna en kommentar

 

exercise balls