RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Sovel Kött & Grill, McDonald’s-kampanj, Burger Bar i Amsterdam m.m.

burger_bar_1
Ibland kan man tycka att det går på tok för lång tid mellan blogginläggen. Det här är ett sånt tillfälle. Därför kräker jag nu ur mig lite blandade nyheter så ni har något att läsa fram tills ett nytt recept dyker upp här på bloggen. Eller andra stora nyheter. Vi ska prata lite om burgaren hos Sovel i Sickla, McDonald’s nya kampanj samt en liten kedja i Amsterdam som heter Burger Bar.

Om vi börjar med Burger Bar; jag var precis i Amsterdam och råkade proväta en burgare på en liten lokal kedja, de har bara två restauranger i centrala Amsterdam. Burgarna de serverar görs på lokalt bakat bröd, färsk köttfärs och egengjord dressing. Pommesen kapar de upp själva dagligen. Man kan välja på tre olika sorters kött, irländskt (bleh), amerikansk Black Angus (ok då) eller Wagyu (kobekossor, ni vet). Jag kände mig självklart nödgad att prova wagyu-burgaren. S beställde en vegetarisk burgare bestående av en tjock skiva getost mellan två portabellosvampar.

burger_bar_2
Köttburgaren smakade alldeles finfint, toppad med cheddarost, sallad, tomat, lök och dressing. Om jag ska klaga på något så var köttet, trots sin tyngd på 200g, för liten för brödet. I övrigt har jag väldigt lite att klaga på. S vegetariska burgare resulterade i kommentaren ”det där var nog en av de godaste vegetariska burgare jag någonsin ätit” vilket ger även den ett högt betyg. Pommesen var välfriterad utanpå och mjuk inuti med bra potatissmak. Allt som allt en riktigt bra kedja som jag varmt rekommenderar att besöka om du har vägarna förbi!

Nu ska vi prata lite om Sovel i Sickla, ni vet stället där vi hade vårt andra Bun Meat Bun-event? Sedan dess har de, tillsammans med samma bageri som bakade bröden till eventet, tagit fram ett nytt bröd. Tillsammans med det grillade köttet blir det bra. Riktigt bra. Preliminärt skulle jag vilja säga att den ligger på topp 5 i Stockholm. Kanske även topp 3 (efter Flippin’ och Pubologi). En ordentlig recension kommer när jag ätit där en gång till. Tills dess tycker jag ni ska gå dit och skaffa er en egen uppfattning!

McDonald’s drar precis just exakt nu igång sin kampanj ”Great Tastes of America” där de kommer att servera fem olika burgare med ”smaker från USA”. Läs länken ovan för att se vilka burgarna är. Jag ska försöka provsmaka samtliga och skriva lite kort om dem.

ag_sloppy_seconds_1
Att jag legat på latsidan kan man inte påstå. Ett återbesök på AG har gjorts, tyvärr tycker jag burgaren har blivit ganska mycket sämre. En uppdatering av originalinlägget är på g. Jag har även besökt Sloppy Seconds vid Hornstull och provat deras burgare. De är väldigt små, man behöver ca tre st för att bli mätt, men de är naggande goda. Briochebröd, färskmalen färs och intressant blandningar pålägg resulterar i en riktigt trevlig upplevelse! En mer utförlig recension ska komma även där när jag ätit där en gång till.

Det var allt för den här gången, hoppas ni finns kvar där ute. Jag vet att det är lite segt med uppdateringar. Ska försöka skärpa mig. Jag sänker mitt huvud i skam så länge.


8 kommentarer till “Sovel Kött & Grill, McDonald’s-kampanj, Burger Bar i Amsterdam m.m.”

Lämna en kommentar

 

exercise balls