RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Årets äta-ute-burgare 2013

double_shackburger
Så här i nyårstider måste man självklart ha en lista över bästa/sämsta/någonting under 2013! Jag tänkte mig en lista över de 10 bästa burgarna jag betalat för under 2013. Med lite inblandning av side orders. Sagt och gjort. Här kommer den!

10. Cheeseburger, Lily’s Burger, Stockholm
Motivering: Lily’s har bra burgare. Det finns dock de som är bättre, till samma pris. Och båda gångerna har det åkt med broskbitar i färsen vilket känns otrevligt. Ok smak men de når inte riktigt ända fram.

9. Original Prime Burger with Cheese, Prime Burger, Stockholm
Motivering: En bra ostburgare som tyvärr ofta förstörs av en av världshistoriens största tomatskivor som man får på. Bifftomat på en burgare? Och 60 kronor extra för en dubbel är snudd på rån på öppen gata.

8. Dubbel Cheese, McDonald’s, Stockholm
Motivering: Den här sticker säkerligen i ögonen på många människor. Men ett väldigt lågt pris i kombination med bra kött/bröd/ost-förhållande vilket medför en ordentlig köttsmak gör den oslagbar i det prissegmentet.

7. Hamburgare, Oljebaren, Stockholm
Motivering: Härlig köttsmak, storartat bröd och med lite mer okonventionella tillbehör och pålägg rankar jag Oljebaren som en av de godaste, men också en av de dyraste, burgarna jag ätit i år.

6. Double Cheeseburger, The Burger Garage, NY
Motivering: Martin’s Potato Rolls, Pat LaFrieda-kött, ost. Behövs det någon mer motivering? Riktigt bra, men når inte ända fram till Shake Shack och Five Guys.

5. Fyrvaktaren, Svenska Hamburgerköket, Stockholm
Motivering: Sen de slängde bort den där sötsliskiga löken och förbättrade köttet är SHK’s burgare riktigt bra. Bland de bästa i Stockholm enligt min mening. Pommesen kan dock behöva lite mer kärlek. Keep it up!

4. Flippin’ Cricket, Flippin’ Burgers, Stockholm
Motivering: Gammal är äldst. Flippin’s nya lokaler ger dem ytterligare ett uppsving, men utan deras underbara burgare hade det inte spelat någon roll. Bra bett från jalapeñon, mjukt omslutande färskost, grymt kött och härligt mjukt, rostat bröd. Och deras fries ÄR speciella. Särskilt tillsammans med dragonmajonnäsen. Heja!

3. Cheeseburger, Diner, NY
Motivering: Saftigt, smakrikt kött från gräsmatad kossa på ett undangömt hak i Williamsburg, Brooklyn. Härligt smält ost och ett utmärkt bröd. Underbar atmosfär och grymma fries gör det hela ännu härligare.

2. Double Cheeseburger, Five Guys, NY
Motivering: Galet bra köttsmak, härligt mjukt bröd och en underbar kött/bröd-ratio till ett löjligt lågt pris. Oh my goodness! Oh my dauym!

1. Double Shackburger, Shake Shack, NY
Motivering: Kungen av kungarna. Tuppen i hönshuset. Mandeln i burgargröten. Double Shackburger på Shake Shack i NY är utan tvekan den burgare som tilltalar mina smaklökar bäst. En fabulöst bra köttsmak i två tunt stekta färspuckar med ost, sallad, tomat, dressing och mjukt Martins-bröd. Lägg av!

Hur ser din topp-10-lista ut?


45 kommentarer till “Årets äta-ute-burgare 2013”

Lämna en kommentar

 

exercise balls