Warning: Undefined array key "rcommentid" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 348

Warning: Undefined array key "rchash" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 349
Brödutveckling, videoinlägg, Bun Meat Bun och lite annat - Hamburgare

RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Brödutveckling, videoinlägg, Bun Meat Bun och lite annat

dubble_cheese_1
Jag har lagt till mig med en dålig ovana. Istället för att skriva blogginlägg postar jag saker till höger och vänster på Facebook, Instagram och andra sociala medier. Förmodligen för att det är lättare än att sätta sig vid datorn, redigera bilder och skriva genomtänkt (nåja) innehåll. Det är en utveckling jag inte trivs med då jag tycker att internet behöver mer originellt, kvalitativt innehåll. Bot och bättring ska ske. Inläggen kanske inte blir jättelånga, men de ska bli desto fler. Skäms på mig!

Så vad har hänt den sista tiden?

Utvecklingen av det bästa hamburgerbrödet någonsin(tm) går vidare. Målet är ett bröd med ett supermjukt, jättetätt (små lufthål) inkråm och en mjuk skorpa. Smak och storlek ska givetvis också vara väl avvägda. Det går helt klart framåt. Med Pelles hjälp (ni vet, han som står bakom Yummy Potato Rolls) har jag fått lite lustiga påsar med amerikanskt potatismjöl, rent vetegluten och lite enzymer. Brödet på bilden ovan är det senaste, men bättre kan det bli!

dubbelost_pa_planka_1
Jag har säkert gjort 10 brödbak de senaste veckorna, vilket resulterar i många bröd som behöver provas. Detta resulterar i sin tur i relativt många, enkla, lunchburgare för att se hur brödet står sig. Gott, men inte särskilt utsvävande. Jag ska försöka mig på lite fler intressanta såser och pålägg framöver.

Nästa videoinlägg är i princip färdiginspelat. Klippning och redigering pågår. Det som oroar mig mest är den teoretiska nivån i inlägget, det är väldigt mycket snick-snack. Och vad än värre är, är att jag uppdaterat brödreceptet efter att inspelningen gjordes. Men men, någonstans måste man dra gränsen och göra ett videoinlägg, brödreceptet är levande och kommer att fortsätta utvecklas med tiden.

På Bun Meat Bun-fronten går det .. sakta. Framåt, men sakta. Ventilationsfirman väntar på tillverkningen av den nya kanalen som ska dras genom schaktet som går från restaurangen i bottenvåningen upp till vinden på fjärde våningen. Vi vågar ännu inte sia om när det är klart men hoppas givetvis på att det går så fort som möjligt.

Vidare har Heinz på konsumentsidan lanserat sin majonnäs i svenska butiker. Jag har sett den i diverse butiker (ICA och City Gross bl.a.) och den är en välkommen konkurrent till Hellmans!

signatur_1
För att ni inte ska tröttna helt slänger jag med lite trevliga, burgarrelaterade länkar:
Gearpatrol.com har en artikel om In n’ Out’s historia.
Mailledes fick jag ett tips (tack Stefan!) om en site som har trevliga bilder av lite mer utsvävande burgarkreationer: pornburger.me.
Svensktkött.se har en trevlig artikel om killarna bakom hamburgerhaket Burgersson i Göteborg.


7 kommentarer till “Brödutveckling, videoinlägg, Bun Meat Bun och lite annat”

Lämna en kommentar


Warning: Undefined array key "rerror" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 291
 

exercise balls