RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Cricket burger – en hamburgare med cream cheese och jalapeños

cricket_burger_1

Efter att ha tittat på ett par avsnitt av Man v Food fick jag lite inspiration till nya kombinationer av hamburgare. Den här burgaren såg jag i det avsnitt som handlade om hamburgerstället Cherry Cricket i Denver. De har 21 olika pålägg att välja på när man beställer burgaren, men deras mest kända hamburgare är deras ”Cricket burger”. Den består av 225g kött med cream cheese på och toppas av färsk, hackad jalapeño.

Cricket-hamburgaren är en ganska simpel burgare egentligen. Ett fåtal ingredienser – men är det rätt ingredienser behövs inte så mycket mer för att göra en riktigt god burgare. Ta t.ex. Green Chile Cheeseburgern som består av ett liknande antal delar men är otroligt god enligt mig. En utsvävning gjordes från originalreceptet dock – jag gjorde 100g stora köttpuckar istället för 225g helt enkelt för att jag tycker det är en mer lagom storlek om man inte går in för total mättnad, särskilt om man har ett bröd som är av en mindre modell.

Jalapeñon jag hittade var ganska stark om man tog en bit och smakade på direkt från skärbrädan. När man lägger den på burgaren händer samma sak som med andra starka saker som hamnar på en burgare med ganska mycket fett i – styrkan försvinner och mattas av till en alldeles bedårande värme som sprider sig i munhålen vid ätandet. Kombinationen av jalapeñons paprikaliknande smak, dess hetta och cream cheesens milda och krämiga smak fungerade bra ihop. Just eftersom cream cheese smakar ganska lite fick jalapeñons toner träda fram och göra sig hörda utan svårigheter. Och vilka toner sen. Det blev en väldigt lyckad kombination!

cricket_burger_2
Det här behöver du för en Cricket Burger:
100g köttfärs – gärna egen färsk och grovmald, t.ex. efter receptet för standardfärs
1 hamburgerbröd
Färsk hackad jalapeño
Cream Cheese (t.ex. Krafts Philadelphia)

Smöra och stek/grilla insidan av brödet lätt. Forma färsen till en hamburgare alternativt forma den till en boll och tryck ut den i stekpannan. Stek och salta köttet i en rykande het panna. Lägg på en stor bit krämig cream cheese och strö över rikligt med hackad jalapeño.


17 kommentarer till “Cricket burger – en hamburgare med cream cheese och jalapeños”

Lämna en kommentar

 

exercise balls