RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Goober Burger

goober_burger_1
Goober Burger – ytterligare en av dessa fantastiska skapelser från landet i väst. En hamburgare toppad med jordnötssmör och majonnäs. Låt mig säga det här från början: Jag är inget stort fan av jordnötssmör. Faktum är att jag inte gillar det. Redan innan jag ens provsmakade den här burgaren hade den därför oddsen emot sig. Men jag kände mig fortfarande tvingad att stilla min nyfikenhet genom att tillaga den.

Det hela började med det här filmklippet där Andrew Zimmern från Bizarre Foods proväter burgaren:

Även om jag vet att jag inte gillar jordnötssmör såg den god ut på något sätt. Och att han själv tycker den är fantastisk spär på nyikenhet. Kanske min smak har ändrats under de där åren som förpassats till dåtid sedan jag provade jordnötssmör för första gången? Sagt och gjort. Ett bröd, en köttpuck, en stor slev med jordnötssmör, en klick majonnäs och ett romansalladsblad för att få lite annan konsistens. Gapa stort. Tugg. Tugg. Krunch från salladen. Sälta från köttet. Lite knisper från brödet. Och. Det blev torrt. Jättetorrt. Det kändes som att någon lagt sand på burgaren. Men ändå smakade det jordnötter. Min hjärna försökte linda sina tankebanor runt det som hände i munnen. Det gick inte ihop. Jag kunde inte förmå mig att äta upp hela. Och det är inte ofta det händer.

goober_burger_2

Men här kommer vändningen. Som bilden ovan visar gjorde jag inte bara en burgare utan två. Den andra gick till Sara, som till skillnad från mig gillar jordnötssmör, och slurp sa det – så var hennes burgare borta! Hon slukade den med hull och hår och på min fråga om hon skulle kunna tänka sig att äta den igen kom svaret blixtsnabbt ”Javisst!”. Jag tittade lite snett på henne men dömde inte. Alla har vi vår egen smak. Huuu.

Slutsatsen: Gillar du jordnötssmör? Fint! Gör den här burgaren och ät den med andakt. Gillar du inte jordnötssmör? Håll dig borta!

Det du behöver för att göra en:
1 hamburgerbröd
1 köttpuck
En stor slev jordnöttsmör
En klick Hellmans majonnäs
Salt
Ett romansalladsblad

Gör så här:
Smöra och stek brödet på insidan. Salta köttet och stek på hög värme. När du är klar med ena sidan på burgaren lägger du på jordnöttssmöret så att det får ligga i pannan på köttet och börja smälta. Lägg på en klick majonnäs. Flytta över köttpucken till underbrödet, lägg på salladsbladet och på med locket. Ät!


12 kommentarer till “Goober Burger”

Lämna en kommentar

 

exercise balls