RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Göteburgare, instagram, Max vinner smaktest och the Flying Elk

goteborg_flying_elk_max
Dags för lite blandade nyheter igen. Vi pratar hamburgare i Göteborg för alla er som bor där, instagram, Max i Danmark igen och om en ny restaurang i Stockholm.

Om vi börjar på nätet så har jag skapat ett instagramkonto. Användarnamnet är ”hamburgareorg”, följ gärna för att få lite burgarrelaterad kärlek lite då och då. Vilka följer ni som ni tycker är bra? Gärna burgarrelaterat! Svara i kommentarerna.

Här i Stockholm (Gamla Stan för att vara exakt) har en ny restaurang vid namn ”The Flying Elk” öppnat. För er som har lite koll på matscenen i Sverige är det Frantzén/Lindeberg som öppnat ett hak med deras tolkning av engelsk pubmat. Som upplagt för överarbetade och dyra burgare tänker jag. Förmodligen också jäkligt god. Hur som helst, de har en burgare, och den serveras enbart på söndagar. 185 glada pengar får man hosta upp och får då en skapelse på högrev/bringa/kalvlägg toppad med cantal entre- deuxost (wtf?), färskost med valnötsolja & sherryvinäger samt Moutarde d’Orleans & svamp ”ketchup”.

Det låter något överarbetat, jag ryggar alltid lite när man måste googla påläggen för att fatta vad de är. Nåväl, tvivlar inte på att det är gott då herrarna som står bakom stället definitivt vet vad de gör.

Om vi rör oss lite sydväst kommer vi ner till gamla goa’ götet. Där är ett nytt hak i pipelinen som heter Burgersson. Tänket är Flippin’-stuk men med inriktning på sliders. Undrar om de faktiskt tänker sliders, eller om de gör som alla andra ställen som säger sliders och sen serverar små burgare? Hur som helst, kul med ett dedikerat hamburgerhak!

Trotjänaren Lasse på Heden med ägaren Michael Werner i spetsen har fått en trevlig artikel i tidningen ”Servicehandlarna” (sid 22), kul!

För ett tag sedan blev jag intervjuad via mail av en journalist som skrev en artikel för Göteborgs-Postens helgmagasin Två Dagar. Om ni har sett till artikeln får ni gärna tipsa / scanna och visa mailledes!

Sist rör vi oss ännu längre söderut och mot Danmark där Max har vunnit inte ett, utan två smaktester. Efter deras sågning av danska Ekstrabladet sökte de upprättelse i dansk morgon-tv och lyckades tydligen. Grattis till Max säger vi på den och beklagar säger vi till danska folket som verkar ha smaklökarna runt bakfoten 😉

That’s it, that’s all. Trevlig helg!


14 kommentarer till “Göteburgare, instagram, Max vinner smaktest och the Flying Elk”

Lämna en kommentar

 

exercise balls