RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Hamburgarprinsen – ganska ”meh”.


Efter ett tips bland kommentarerna här på bloggen fick jag upp ögonen för en liten lokal aktör vid namn ”Hamburgarprinsen” (hamburgerprinsen känns som det skulle vara mer rätt). Upplev online slot med hamburgertema på starslots.comDe har två hak, ett i Fagersjö och ett i Fruängen utanför Stockholm. Menyn visar upp en imponerande variation av hamburgare. Inte mindre än 32 st räknade jag till. I Fagersjö har de funnits ett år och i Fruängen nästan fyra. I kommentarerna här skrevs att Vegabaren och deras sambalburgare låg risigt till vilket skruvade upp förhoppningarna hejdlöst.

Men Vegabaren har inget att frukta. Även om Hamburgarprinsen är fristående och kan handla från vilken grossist de vill kommer ändå deras ingredienser från Solna Korv vilket stoppar dem i samma fack som Daisy’s och en uppsjö andra smågrillar. Efter att ha studerat menyn en längre stund kändes det som att de visade upp ett större utbud av fantasi i namnsättningen än i ingredienser. Trots den till synes stora variationen på burgare är det ändå samma formpressade, frysta köttfärs från Solna Korv. Och samma bröd. Och samma dressing. Och samma allt annat. Det jag försöker komma fram till är att hamburgarna är inte särskilt speciella. Den enda skillnaden (vilken i och för sig är positiv, men långt ifrån tillräcklig för att särskilja dem ordentligt) är att burgarna grillas. Jag beställde en träkolsburgare och fick en grillad 150g burgare med bland annat ost och barbecue-sås.

Burgaren smakade i princip som vilken annan Solna Korv-burgare som helst, med lite extra rökighet. Mina tankar vandrade genast iväg till USA – särskilt Kalifornien och New York eftersom det är dit mina hamburgerorgier nått. Där kan man utan större förvåning få en burgare serverad som är gjord av aldrig fryst, välsmakande köttfärs. Här får man (restauranger undantagna) formpressade, frysta och totalt menlösa köttbitar där man måste dölja smaken för den som äter genom att hälla på såser och få den att smaka allt annat än vad nu köttet smakar. Men åter till prinsen.

Portionerna var väl tilltagna med mycket pommes på sidan av. Coca Colan fanns i burk vilket enligt mig alltid är positivt då kranar har en förmåga att ha varierande kvalitet på drickan. I övrigt serverar de även pizza och en handfull andra rätter vilket säkert kan tillfredsställa vissa. Ni som är ”burgerheads” behöver dock inte göra er besväret att åka dit bara för burgarna. Vegabaren kan lugnt fortsätta med sina sambalburgare som de är, trygga i vetskapen att de har den godaste snabbmatsburgaren söder om söder.


19 kommentarer till “Hamburgarprinsen – ganska ”meh”.”

Lämna en kommentar

 

exercise balls