Warning: Undefined array key "rcommentid" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 348

Warning: Undefined array key "rchash" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 349
Hamburgerbröd á la Spotted Pig - Hamburgare

RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Hamburgerbröd á la Spotted Pig


***UPPDATERING!*** Det senaste och bästa brödreceptet hittar du här: Hamburgerbröd utan dess like

The Spotted Pig är en New York-restaurang av det finare slaget. De är väldigt kända för sin ”Spotted Pig burger”, en hamburgare med väl utvalt Pat LaFrieda-kött toppad med roquefort-ost mellan ett brioche-liknande hamburgerbröd. Givetvis har hjältarna på AHT (närmare bestämt Kenji Lopez-Alt) klurat ut hur man gör bröden och publicerat receptet. Här kommer en version översatt till svenska och med lite justerade mått som jag tyckte behövdes för att få rätt stuk på degen. Bröden är ganska lika det andra receptet på hamburgerbröd, bara lite saltare och lite luftigare.

Det här behöver du för 8 hamburgerbröd:
180g vatten
120g mjölk
10g jäst
20g socker
10g salt
535g mjöl
2 + 1 ägg
60g rumstempererat smör

Gör så här:
Värm vatten och mjölk tills det är fingervarmt. Rör ut jästen i vätskan. Blanda mjöl, salt och socker i en bunke. Häll i degvätskan och bearbeta degen 2 minuter i köksassistent. Tillsätt båda äggen, ett i taget och låt det första arbetas in ordentligt i degen innan nästa tillsätts. Arbeta in det andra ägget och tillsätt smöret i en matsked stora klickar som får arbetas in i degen var för sig. Fortsätt bearbeta degen 5 – 6 minuter efter att smöret har blandats in. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa till den blivit dubbel så stor.

Stjälp ut degen på ett mjölat bakbord och dela den i 8 lika stora delar (ca 120g st). Rundriv degbitarna och platta ut dem till lagom storlek (tänk på att de jäser i båda riktningar). Lägg dem på en plåt, pensla med en neutral olja (t.ex. rapsolja), täck med platsfolie och låt jäsa ytterligare en gång.

Värm ugnen till 200 grader. Vispa upp det tredje och sista ägget tillsammans med en matsked vatten. Pensla bröden och skjutsa in dem ganska högt i ugnen. Efter 7 minuter tar du ut dem och penslar dem ordentligt en gång till. Sätt därefter in dem igen och baka ca 10 minuter till eller tills de fått en djup, gyllene färg.


Om du undrar varför hamburgerbröden på bilden har små svarta prickar i sig så är det för att jag experimenterade lite med svampbröd när jag gjorde dem. Det gick inget vidare.


15 kommentarer till “Hamburgerbröd á la Spotted Pig”

Lämna en kommentar


Warning: Undefined array key "rerror" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 291
 

exercise balls