Warning: Undefined array key "rcommentid" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 348

Warning: Undefined array key "rchash" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 349
Hamburgermisär när Big Boy Burgers öppnar i Stockholm. - Hamburgare

RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Hamburgermisär när Big Boy Burgers öppnar i Stockholm.

bigboy_1
Den norrländska kedjan Big Boy Burgers har öppnat sin första enhet i Port 73 i Haninge strax söder om Stockholm. Det är precis lika dåligt, om inte sämre, som Max och jag ser ingen som helst anledning att någonsin åka dit igen. Och ingen annan borde göra det heller.

Hårda ord? Må så vara, men det är välförtjänt. Inrednings- och utseendemässigt ser det ut som Max. Sterilt så det förslår. Med orangea inslag. Burgarna tillagas på beställning vilket är trevligt. Det känns dock lite märkligt att väggen innan kassan är så hög att man inte ser vad de håller på med. Samma sak med plåtplanket framför stekbordet. Döljer de något tro?

Jag beställde en Big Boy Classic som enligt namnet är en klassiker. 190g kött, ost, lök, tomat, dressing och sallad. Konstigt nog hittar jag inte klassikern på Big Boys hemsida. Kanske den är något slags special-special för oss 08:or? Inte heller hittar jag några uppgifter om huruvida köttet bara består av kött eller om det, som hos deras norrländska broder Max, innehåller massa annat skräp. De stoltserar i alla fall med 100% svenskt kött. Som köttbonde skulle jag skämmas över att en sån här restaurang stoltserar med svenskt kött.

Om vi tar det runt omkring först; läsken var som läsk mest brukar vara. Bubblig och blöt. Pommesen var som .. eh .. pommes. Inget speciellt där. Varken positivt eller negativt.

Ooooch så kommer vi till burgaren. Vilken skymf! Köttet var precis en sån där grå, torr och kompakt massa som jag avskyr. Har de försökt mala färsen för att sätta ihop den till en biff igen? De hade även lyckats få till den där kokta konsistensen som Max har på sina burgare. Grattis!

Smaken på köttet var totalt menlös. Brödet .. torrt, tråkigt och knappt grillat. Påläggen var väldigt standard om än smaklösa.

Kom igen. Stockholm år 2013. När folk precis har börjat få upp ögonen för vad en burgare kan, och bör, vara. Max har iaf lite fräscha tillbehör, det kan man ju ge dem. Det här var ”atomic wasteland” på hamburgerkartan. Stäng igen skräpet och låt dem hållas i Norrland där folk av någon konstig anledning verkar gilla sånt här skräp. Inte ens McDonald’s 200m ifrån behöver oroa sig.


33 kommentarer till “Hamburgermisär när Big Boy Burgers öppnar i Stockholm.”

Lämna en kommentar


Warning: Undefined array key "rerror" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 291
 

exercise balls