Warning: Undefined array key "rcommentid" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 348

Warning: Undefined array key "rchash" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 349
Mat som inte är hamburgare - Hamburgare

RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Mat som inte är hamburgare

Här kommer ett ”one off”-inlägg om mat som inte är hamburgare. Förmodligen det första och sista du kommer att se här på bloggen. Det handlar helt enkelt om att det finns några snabbmats-/fikaställen runt Stockholm som jag gillar och jag tycker att bra saker bör premieras. Jag påstår långt ifrån att jag provat alla olika pizzerior eller wraps och har total koll på att de jag nämner verkligen är de bästa, men jag tycker personligen att de är riktigt bra.

Ok, here goes – Mina smultronställen i stan:

Wraps:
Wiggo That’s a Wrap
Flera enheter; Östermalms Torg T-Bana, Hornstull T-Bana, Skånegatan 47.
Vällagade wraps och nya specialare varje vecka. Jag drömmer fortfarande om den vegetariska med getostcréme och rödbetor.

Gyros:
Gyrella
Götgatan 93.
Det enda stället jag hittat i Stockholm som serverar gyros på samma sätt som i Grekland. Inga konstiga crossovers med kebab eller konstiga såser.

Mexikanskt:
La Neta
Två enheter; Barnhusgatan 2 och Östgötagatan 12B
Mexikansk mat som Stockholm aldrig sett den förut. Billigt och så jäkla bra. Aldrig mer TacoBar eller Santa Maria. Campechana och Pirata är storfavoriterna.

Pizza:
Pizzeria Oden
Ringvägen 27 i Västerhaninge.
Gammal hederlig förortspizzeria (ej italiensk finpizza) med en kebabpizza to die for.

Café:
Café En Halv Trappa Ner
Wollmar Yxkullsgatan 3
Genuin matglädje på otippat café. Supergoda toasts på surdegsbröd, eller vad sägs om Spicy Tuna Melt, Cheese Steak Sandwich och en vegetarisk med färskostcréme, halloumi, purjolök och avokado? Förutom att de lagar så mycket de bara kan själva har de också en supertrevlig personal.

Kebab:
Palmyra. Jag behöver inte säga något mer va?

Har du några egna smultronställen runt om i Sverige som du tycker är värda att nämnas? Fire away i kommentarerna!


12 kommentarer till “Mat som inte är hamburgare”

Lämna en kommentar


Warning: Undefined array key "rerror" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 291
 

exercise balls