RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Milkshake á la marängsviss

milkshake_marangsviss_1
Milkshake och marängsviss. Tänk lite på den. Det är så enkelt och så självklart att det nästan blir lite löjligt. Glass, mjölk, chokladsås, banan och maräng. Svalkande och så där barnsligt gott att man inte kan låta bli att surpla i sig allt på en gång.

Ni får även ett superhemligt men bra tips: På lagerhaus säljer de just nu riktigt tjocka, sköna sugrör som är som gjorda för milkshake. Bara att shoppa loss!

Det här behöver du till två goda milkshakes:
1 liter vaniljglass av bästa sort.
0,5 dl mjölk – så fet som möjligt.
0,5 dl chokladsås.
15 maränger.
1 mogen banan.

Gör så här:
Lägg mixertillbringaren och milkshakeglasen i frysen i god tid innan. Krossa marängerna så att smulorna blir små nog att åka upp i sugröret. Skiva bananen och lägg i mixertillbringaren. Mixa tillsammans med mjölk och chokladsås till en slät smet. Tillsätt glassen i bitar och mixa tills allt liknar .. eh .. milkshake. Häll till sist ner marängsmulorna och mixa försiktigt tills allt blandats (eller blanda för hand).

Häll upp, dekorera med lite mer krossad maräng och chokladsås, kör ner ett sugrör och försök att inte att få i er allt innan burgaren ens är färdig. Yeah. Good luck with that.


4 kommentarer till “Milkshake á la marängsviss”

Lämna en kommentar

 

exercise balls