RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Vinnare av vårtävlingen!

Det var många som var med och tävlade, den ena med ett tillbehörsrecept som lät godare än det andra. Jag har dock fått utse en vinnare, och det blev Wille med sitt recept på rostad majssallad.

Rätt svar på första frågan var att deluxepressen är utrustad med en fjäderbaserad tryckfunktion för enklare avlägsning och att den har ett mönstertryck på insidan av locket.

Willes recept på rostad majssallad är som följer:
Jag börjar med att rosta majskolvarna på grillen på relativt hög temp och jag penslar dom ofta med smält smör där jag har blandat i paprikapulver, cayennepeppar samt lite chipotle för att få lite hetta. Förutom majsen så grillar jag även skivor av grön tomat (när det väl går att få tag på) samt lite salladslök. Efter detta arrangeras allt på en stor tallrik tillsammans med lite spenat. Över detta häller jag en gremolata gjord på olivolja, citron (som gärna karamelliseras på grillen innan), persilja samt vitlök!

Låter riktigt gott! Annars verkar olika former av poppers vara populärt (hähä):
Som tillbehör till hamburgare när jag grillar gillar jag att göra baconlinade-jalapeno poppers fyllda med en smakrik ost som jag skär i stavar i lagom storlek, när de grillas så smälter osten men stannar kvar i jalapeno-poppern med hjälp av baconet. Ett mycket gott och klart enklare sätt att servera det annars rätt bökiga tillbehöret poppers.” – Stefan

Atomic Buffalo Turds. Creamcheesefyllda jalapenos som lindas med bacon och där efter grillas.” – David

Jalapeños fyllda med mozarella och lindade i bacon är tametusan det bästa grillade tillbehöret sen potatissallad.

Skär toppen av Jalapenõn (glöm inte att spara den som garnityr), använd lämpligtvis en kniv för att gröpa ur kärnor och om man är känslig, så mycket av den starkare vita insidan av pepparn. Riv lite mozarella och peta ner så mycket du bara kan (mer ost gör allt bättre). Rulla in hela härligheten i en rejäl skiva bacon och lägg på grillen, gärna på indirekt värme så att den får bli mjuk och fin. Avsluta över kolen för att knapra till baconet lite, servera direkt.” – Alfred

Även grillade potatisar och grönsaker i olika former är heta tips. Tack alla som bidrog till tävlingen och grattis igen Wille!


Lämna en kommentar

 

exercise balls