RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Inlagd rödlök

inlagd_rodlok_1
Alla, och jag menar ALLA, vet att lök i någon form är ett måste på en bra burgare. Att välja inlagd lök ger ett härligt sött, syrligt och krispigt inslag på burgaren. Det är nästan, men inte helt, olikt inlagd gurka. Man får också en skönt psykedelisk färgklick mitt i alltihopa. Prova! Du kommer inte att ångra dig.

Nu skulle jag kunna skriva att det här receptet är i princip taget rakt av från Crambys Texmex-bok, men jag väljer att inte göra det eftersom det inte verkar vara kutym att ge receptcred i texmexbokbranschen – *host* potatisfrallor *host*. Sådär, då fick jag det sagt också.

Det här behöver du:
2 medelstora rödlökar
2 dl vitvinsvinäger
1 lagerblad
0,5 dl strösocker
1 msk salt
0,5 – 1 färsk chili

inlagd_rodlok_2

Gör så här:
Skiva löken tunt. Blanda resten av prylarna och koka upp i en kastrull. Skicka ner löken och låt det hela sjuda i sisådär 30 sek. Häll över hela kalaset i en fin glasburk med tättslutande lock. Låt svalna och ställ i kylen minst 4 timmar, gärna längre.

Efter detta är löken färdig att läggas på en burgare i all sin knispriga, syrliga härlighet. Den funkar givetvis till annat också; tacos, knäckebröd (rykten säger tillsammans med lite keso och kalkon). Det är lätt att göra och tidsaspekten är inget problem om man har lite framförhållning. Kort och gott: Det finns ingen anledning att INTE göra’t!


13 kommentarer till “Inlagd rödlök”

Lämna en kommentar

 

exercise balls