RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Lästips, Ultimate Gnarly Burger 2012-vinnare och Flippin’s bröd


Först av allt vill jag i det här inlägget bara nämna att jag om ca 1 vecka äntligen flyttar in i min nya lägenhet! Efter att det första stöket är avklarat innebär det att jag kommer ha ett ordentligt kök igen, YAY! Det i sin tur innebär att jag kan börja laga och experimentera med burgare och tillbehör igen – d.v.s. receptdelen kommer att vakna till liv igen, dubbel-YAY! Hur kul som helst ska det bli!

Förutom den marginellt intressanta nyheten får ni idag även tips på lite trevlig läsning, information om vinnaren av Ultimate Gnarly Burger 2012 samt ett riktigt hett tips för er i Stockholm som inte vill / har möjlighet att baka egna hamburgerbröd.

Vi börjar med ett roligt lästips: Gratistidningen Totally Stockholm har i det senaste numret en flera sidor lång artikel om hamburgare i Stockholm där även jag blev intervjuad. Det skrivs mycket om Flippin’ Burgers (med all rätt), synen på hamburgare i Sverige och även andra bra burgare runt om i stan (även E4-baren omnämns, skitkul!).

Ännu mer trevlig läsning kommer i form av ett bloggtips: Petter på Gamereactor skriver inte bara om allmänt roliga saker som bl.a. MMA, bilar och datorspel – han är även ett stort burgerhead. Titt som tätt kommer det upp riktigt intressant burgarläsning och tips, rekommenderas varmt!


Tävlingen Ultimate Gnarly Burger 2012 avgjordes under påskhelgen.

Vinnare i kockklassen blev ”The Gnarly Dream burger” och skapades av Johan Florén från Hard Rock Café. Brödet var ett briochebröd smaksatt med citron och dragon. Köttpucken var 170g tung. Den toppades med 80g foie gras (anklever), syrad rödlök, bakad och grillad minifänkål, tryffelkräm, babyspenat, plommontomat, cornichons samt en rödvinsglaze. Stort grattis till Johan!

Vinnare i konsumentklassen blev Mattias Wall från Stockholm. Efter att tävlingen avgjorts damp det ner ett glatt mail i min inbox att han vunnit. Skitkul att höra att ett riktigt burgerhead och bloggläsare kammar hem segern, stort grattis! Mattias hamburgare bestod av hembakat bröd toppat med chiliflingor och sesamfrön, två färskmalda köttpuckar (den ena på högrev, den andra på short rib / bringa), rödvins-bbq-sås, bacon, grillad lök, ost, krispsallad och majonnäs. Räkna med att den kommer att provlagas så fort jag kommit iordning i nya lägenheten!

Den sista, men knappast oviktigaste, nyheten är att bagaren som bakar bröden till Flippin’ Burgers – Magnus Johansson Bageri i Hammarby Sjöstad inte har kunnat stå emot alla burgargalningar som vill ha schyssta bröd utan har börjat sälja dem i bageriet. Jag kan tycka att de är relativt svindyra vid priset 15kr / st men som alternativ till de vanliga köpebröden kan det vara värt det ibland. Kanske inte för att slänga i sig en fulburgare på butiksmald färs, fast såna äter ni väl aldrig ändå? 😉


28 kommentarer till “Lästips, Ultimate Gnarly Burger 2012-vinnare och Flippin’s bröd”

Lämna en kommentar

 

exercise balls