RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Dad’s Burger – Bacon- och ädelosthamburgare från Dad’s Kitchen


Efter att ha fått ett tips om ett avsnitt från serien ”Diners, Drive Ins and Dives” kände jag mig tvungen att provtillaga den här burgaren. Avsnittet handlar om Dad’s Kitchen i Sacramento som serverar en hamburgare toppad med bacon och ädelost (bacon and blue cheese). Det speciella med den är dels att ost och bacon packas på köttet redan innan stekning samt att den toppas med en chili- och rostad vitlöksmajonnäs.

Redan innan jag provade burgaren var jag lite tveksam, eftersom jag inte är ett stort fan av ädelost. Det händer ganska ofta för mig att jag äter mer med ögonen än med smaklökarna vilket resulterar i att jag beställer / provar mat som jag vet att jag inte kommer att tycka om bara för att det ser så jäkla gott ut. Och så slutar det med att jag ångrar mig. Lite så blev det med den här burgaren också. Men missuppfatta mig rätt, för den som gillar ädelost är jag övertygad om att den är alldeles strålande!

Det här behöver du:
150g köttfärs
1 hamburgerbröd
En bit ädelost (t.ex. Kvibille 30%)
Bacon av finare sort
Chili- och rostad vitlöksmajonnäs
Sallad
Tomat

Skaffa först en bra form du kan placera burgaren i. Jag klippet sönder en yoghurtburk för att få till en lagom stor ring. Lägg ringen på en lagom stor bit smörpapper.
Skär bacon i små fyrkanter och pressa ner i ringen.
Smula ädelost efter smak över den baconbeklädda ringbotten.
Pressa sist ner köttfärsen över alltihopa, ta bort ringen och ställ in i kylen.

Rosta insidan på brödet. Lägg ner köttet i en riktigt het stekpanna med baconsidan nedåt. Salta och peppra på köttfärssidan.

Stek tills bacon och ädelost fått ordentlig färg och är genomstekt. Förhoppningsvis håller allt ihop när du vänder burgaren och steker andra sidan.

Montera burgaren nedifrån och upp med bottenbröd, sallad, tomat, köttpuck och toppbröd som du smetat fullt med härlig vitlöksmajonnäs.

Som jag anade redan innan tyckte jag den inte var någon höjdare på grund av ädelosten, men det var kul att packa bacon och göra vitlöksmajonnäsen! För er fans av Bacon n’ Blue där ute tror jag den kommer att passa som handen i handsken!


15 kommentarer till “Dad’s Burger – Bacon- och ädelosthamburgare från Dad’s Kitchen”

Lämna en kommentar

 

exercise balls