RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Enkätresultat, ny finburgare på AG och hamburgare via iPad


I den här veckans blandade nyheter om hamburgare har vi: resultatet från den stora enkäten om den bästa snabbmatskedjan i Sverige, information om en ny, het burgare i Stockholm samt en kort notis om ett snabbmatskoncept som ligger i framkant av tekniken – hamburgerbeställning via iPad. Sist men inte minst får du ett tips om ytterligare en svensk hamburgersida att spara bland dina bokmärken!

Bilden som tillhör artikeln har inget med nyheterna att göra, men nån bild måste man ju ha och det här ser ju onekligen gott ut! Det är för övrigt en Green Chile Cheeseburger.

Enkäten som skulle svara på den eviga frågan ”Vilken är den bästa snabbmatsburgaren?” är avslutad. Jag är väldigt osäker på om underlaget kan räknas som statistiskt signifikativt men hur som helst; Max vinner med ett fåtal röster, strax före Burger King. På tredje och fjärde plats kommer McDonalds resp. Frasses. Sibylla och Solna Korv hamnar i botten vilket kanske inte är så överraskande då de inte har lika stor spridning. Nu ska man dock ta resultatet med en nypa salt eftersom det tidigt visade sig att anställda på Max var inne och röstade på sitt eget företag flera gånger. Jag tror ändå att man kan se trenden – BK och Max är tillsammans de mest omtycka. Grattis till dem båda!

Vilka snabbmatsburgare är godast?

  • Ursvenskt ska det vara! (Max) (36%, 95 Votes)
  • The king is king! (Burger King) (32%, 84 Votes)
  • I'm Lovin' It (McDonalds) (13%, 33 Votes)
  • Norrlands stolthet Frasses (9%, 25 Votes)
  • Kioskraggarnas favorit Sibylla (6%, 16 Votes)
  • Uppstickaren Solna Korv (Daisy's m.fl.) (3%, 8 Votes)
  • Annan (skriv i kommentarerna) (1%, 3 Votes)

Antal röstare: 276

Loading ... Loading ...

Gratistidningen Stockholm City hade i torsdags en helsidesartikel (på sid. 10) om att Allmänna Galleriet (en restaurang i Stockholm) snart ska öppna igen efter en tids renovering. Inget särskilt som förtjänar ett omnämnande här kan tyckas. Det som gör det hela intressant är att i artikeln intervjuas kocken Johan Jureskog som älskar kött och vill göra stans bästa burgare. När man kommer in i restaurangen möts man av en stor, fullpackad köttkyl där kött hängmöras mitt framför ögonen på gästerna. Hamburgerköttet görs på tre olika köttsorter (bringa, högrev och rostlock). På burgaren hittar man bacon, dansk hårdost (Sorte Sara), tomat och silverlök. Den går att beställa som ”Standard” eller ”på Jureskogs vis” vilket innebär dubbelt så mycket bacon och tre skivor ost. Jureskog är av inställningen att en burgare ska drypa och jag håller fullständigt med. Burgaren låter väldigt potent – förhoppningarna åker återigen upp i taget så förvänta er en recension snart!

USA Today har en artikel om en ny snabbmatskedja som ska öppna i Kalifornien under 2011. Den heter Stacked: Food well built och de ska servera bland annat hamburgare. Det som gör dem lite speciella är att de ska ha iPads uppsatta på restaurangerna så att folk kan bygga ihop och beställa sina egna burgare genom att klicka samt dra och släppa ikoner. Burgaren byggs upp mitt framför ögonen på skärmen och sedan skickas beställningen iväg. Hit eller shit? Det får framtiden utvisa..

Den sedan tidigare något avsomnade hamburgerbloggen Bisonburgers har nyligen vaknat till liv, fått ett eget domännamn och ett nytt utseende. Kul tycker jag och kommer att följa den med stort intresse!


3 kommentarer till “Enkätresultat, ny finburgare på AG och hamburgare via iPad”

Lämna en kommentar

 

exercise balls