RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Flippin’ Burgers, filmdags och smältost


Här kommer en laddning med lite blandade nyheter; Inte mindre än två hamburgerartiklar relaterade till Jon Widegren och Flippin’ Burgers, en filmsnutt samt ett högintressant recept.

I senaste numret av Magasin Morberg finns en artikel på hela åtta sidor om hamburgare. Det är Jon Widegren som skrivit den och han pratar bland annat om sin resa, vad som är fel och vad som är rätt i Hamburgersverige idag – och jag instämmer i allt. Köp tidningen om du inte redan gjort det, den innehöll även andra intressanta artiklar och recept. För er som är för snåla för att lägga ner pengar på en tidning finns det en annan artikel i samma ämne att läsa – denna gång i gratistidningen ”Vi i Vasastan”. Eftersom Jon planerat att öppna sin restaurang just i Vasastan var de så klart nyfikna på vad det hela handlade om och kände sig nödgade att skriva om det. Läs flashversionen här eller ladda ner pdf’en här (sidan 8 är det du ska kika på).

Siten Serious Eats, där A Hamburger Today huserar, har släppt en liten filmartikel om White Manna i Hackensack, New Jersey där de tillverkar sliders som ser helt underbara ut. Försök att inte bli hungrig när du ser detta:

Sist men inte minst har allas vår favorit från AHT, J. Kenji Lopez-Alt släppt ytterligare en underbar, djupgående artikel. Den här gången är ämnet hur man får vilken ost som helst att smälta som fulosten vi älskar att ha på burgare. Inte riktigt samma approach som jag tänkt skriva om, men onekligen intressant och något som jag definitivt kommer att testa så fort jag gått och köpt en lägenhet med ett ordentligt kök.


13 kommentarer till “Flippin’ Burgers, filmdags och smältost”

Lämna en kommentar

 

exercise balls