RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Friterade lökringar

Här kommer ytterligare ett recept på ett klassiskt tillbehör till hamburgare – friterade lökringar! De blir extra krispiga av att frityrsmeten är något så oväntat som filmjölk!

Det här behöver du:
2 gula lökar
Filmjölk
Vetemjöl
Salt
Svartpeppar
Cayennepeppar
ca 2 liter frityrolja, rapsolja eller jordnötsolja

Gör så här:
Skala och skiva löken i ganska stora ringar (ju större desto mindre pill). Ta bort det plastliknande membranet som sitter på insidan av varje lökring, detta eftersom det annars kan lossna vid fritering vilket resulterar i att frityrsmeten lossnar från lökringen. Doppa alla ringar i mjöl och skaka av överflödet.

Efter att du mjölat dem första gången är det dags att salta och krydda det resterande mjölet. Gör det genom att smaka av mjölblandningen så kan du själv bestämma hur kryddiga de ska vara. Doppa sedan de mjöliga lökringarna i filmjölken och låt överflödet droppa av. Bädda sedan in dem i den kryddade mjölblandningen och skaka åter igen av överflödet.

Hetta upp en gryta / fritös med olja till 180 – 190 grader. Fritera 5 – 6 lökringar några minuter tills de har en gyllenbrun yta. Upprepa i omgångar tills alla är klara. Lägg dem på hushållspapper och låt rinna av när de är färdigfriterade. Servera dem varma även om de behåller krispigheten när de är kalla.


12 kommentarer till “Friterade lökringar”

Lämna en kommentar

 

exercise balls