RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Hamburgare med rödvinskokt rödlök, palsternackschips samt pepparmajonnäs


Nu (bättre sent än aldrig) kommer receptet på den hamburgare jag tävlade med i tävlingen Ultimate Gnarly Burger. Med en hamburgare toppad med söta palsternackschips, syrlig rödvinskokt rödlök, hamburgerost samt pepparmajonnäs försökte jag dels få fram en burgare som passade bra med rödvin och som samtidigt gav en ”allround”-smakupplevelse där sött möter syrligt, salt och lite kryddhetta. Jag försökte också tänka på att få med olika konsistenser där bland annat palsternackschipsen stod för det lite knapriga och rödlök stod för det mjukaste.

Jag är ganska säker på att ni som provlagar denna kommer att välja lite andra kryddor än just svartpeppar i majonnäsen. Rapportera gärna vilka ni använder och hur hett det blir. Personligen tycker jag inte att svartpeppar räckte hela vägen fram – den gav en god smak men blev inte så het som jag hade önskat. Istället för Hellmann’s majonnäs kan man givetvis göra en egen, men i det här fallet ville jag åt deras klassiska hamburgermajonnäs-smak. Vid provlagning av burgaren stekte jag den men under tävlingen grillades den och jag föredrar i nio av tio fall en grillad burgare. Med fördel förbereder du alla delarna inomhus för att sen avsluta med att grilla köttet och bygga burgaren utomhus!

Det här behöver du:
150g färs till hamburgare
1 hamburgerbröd
1 salladsblad
1 skiva hamburgerost med cheddarsmak
0,5 dl Hellmann’s majonnäs
2 tsk hela svartpepparkorn
Några palsternackschips
Lite rödvinskokt rödlök

Gör så här:
Börja med att mortla svartpeppar grovt. Ha i ca en tesked av den grovkrossade svartpepparen i majonnäsen och blanda ordentligt. Ställ in i kylen och låt stå i minst 30 minuter.
Rosta insidan på brödet. Forma färsen till en burgare, salta och peppra. Stek eller grilla köttet på hög värme tills det fått fin färg på båda sidor. Lägg på ostskivan och låt smälta.
Bygg burgaren från botten:
Börja med bröd följt av ett fräscht salladsblad. Lägg dit några palsternackschips, på med det ostbeklädda köttet, toppa med en rejäl dos rödvinskokt rödlök samt en stor klick pepparmajonnäs på topplocket. Lägg på locket, häll upp ett glas rödvin och njut av burgaren i sommarvärmen!


12 kommentarer till “Hamburgare med rödvinskokt rödlök, palsternackschips samt pepparmajonnäs”

Lämna en kommentar

 

exercise balls