RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Hamburgaren på Grill Ruby är riktigt bra, men dyr


Under sommaren har jag givetvis slukat en större mängd hamburgare av väldigt skiftande kvalitet. En klar favorit är Grill Rubys välkända burgare. Den har flera gånger utropats till Stockholms bästa burgare och eftersom jag nu på relativt kort tid har ätit den tre gånger känner jag mig nödgad att recensera den.

Var: Grill Ruby på Österlånggatan 14 i Gamla Stan
Vad: Cheeseburgare med Bacon – 209:-

Eftersom Grill Ruby bryr sig om kött får man vid beställning ange hur man vill ha burgaren grillad. Alla tre gånger har de också levererat den som önskat, något som är en självklarhet för mig men som man tyvärr ser allt för sällan. Själva burgaren består av deras egenmalda, färska köttfärs. Bröden är ljusa och fluffiga köpebröd utan sesamfrön. I botten hittar vi sallad, lök och tomat. Ovanpå finner vi ost och bacon. På sidan av får man en liten skål med Grill Rubys goda hamburgerdressing. Med andra ord är allt som sig bör förutom avsaknaden av saltgurka – och här sviker mitt minne mig, men jag tror inte att det fanns på tallriken.

Det är en hög och stadig pjäs innehållandes 200g köttfärs man får in. Rejält saftig och lagom hårt packad levererar den ordentligt med köttsmak i gommen. Om jag ska vara lite petig kan jag nog tycka att förhållandet mellan kött och bröd inte är helt optimalt då mängden kött väger över ganska kraftigt. Samtliga gånger jag åt burgaren noterade jag också avsaknaden av salt. Köttet var i princip osaltat vilket jag tycker är väldigt synd, särskilt på den här prisnivån. Men man kan ju salta själv så hellre för lite än för mycket.

Allt som allt är det en riktigt bra hamburgare de framställer – men som brukligt är här i Sverige finns det ett stort problem. Den kostar över 200 kronor. Kom igen nu. 189 kronor för en hamburgare med köpebröd? Och 20 kronor extra för en baconskiva i två delar? Jag är ledsen, men det går bara inte att motivera på något bra sätt. Nu har jag aldrig drivit en egen restaurang eller tittat bakom kulisserna i restaurangbranschen, men ska det verkligen vara så svårt att producera en BRA burgare i 100 – 150-kronorsklassen? Jag tycker det är helt otroligt och samtidigt väldigt, väldigt synd. Tyvärr gör det också att jag inte tycker det riktigt är värt det förutom några enstaka gånger.

Som jämförelse kan jag ju också slänga in burgarna på Restaurang Oj Oj Oj samt Snaps – båda vid Medborgarplatsen i Stockholm; Fryspuckar och köpebröd med jävligt tveksamma pålägg – och båda kostar över 150 kronor. Hur kan folk köpa dessa och tycka att de är okej? Okunskap eller är det jag som är petig? Förstår gör jag i alla fall inte!


20 kommentarer till “Hamburgaren på Grill Ruby är riktigt bra, men dyr”

Lämna en kommentar

 

exercise balls