RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Hamburgerkedja till Sverige, ny burgarblogg och annat gott


Här får ni en bunt blandade hamburgernyheter att gotta ned er i. Återigen spridda skurar med ett reportage via AHT, rykten om en ny hamburgerkedja i Sverige, en ny burgarblogg, de bästa burgarna i NY samt ett reportage om burgare från svensk TV.

Folket på A Hamburger Today har gjort en liten videoartikel (ovan) om White Manna i Hackensack, NJ och deras Sliders – försök att titta utan att dreggla, det är svårt! De kör på ett vinnande koncept – färskmalen köttfärs och Martin’s Potato Rolls.

Den här artikeln damp ner som en bomb i min brevlåda för ett tag sedan. Den amerikanska snabbmatskedjan Carls Jr siktar på att öppna restauranger i Sverige. Vad jag minns när jag testade dem för ett par år sedan var att de inte var överväldigande. Men samtidigt är det inte dåligt om en snabbmatskedja som serverar aldrig frusen köttfärs i burgarna öppna här – allt för att höja standarden i burgarsverige!

Ett annat mail som trillade in i mailboxen var från en herre som kallar sig Mr Hamburgare. Han har startat en blogg på tumblr där han testar och letar efter den perfekta hamburgaren. Han är baserad i Göteborg och testar således mest burgarna däromkring. Lycka till i sökandet och kul med ytterligare en blogg som lyfter fram bra hamburgare!

Zagat, USAs största restaurangguide har precis släppt en lista över New Yorks 8 bästa burgare. Passande nog har jag just bokat en resa till NY så risken finns att jag provar några av ställena inom en snar framtid. Förstaplatsen knep Burger Joint som ligger i lobbyn på Parker Meridien. Ingen överraskning där eftersom många höjt dem till skyarna. Det roliga var att 5 – 6 av ställena på listan har jag aldrig hört talas om förut vilket utökar min egen lista över burgare jag måste prova.

Sist, och kanske minst, har vi ett reportage från TV4 där Tommy Myllymäki försöker tipsa om hur man gör den perfekta burgaren. Jag skriver ”försöker” eftersom han helt klart gör vissa saker rätt – t.ex. köper färskmalen köttfärs av bra kvalitet (men vad är det för snack om att den inte ska vara för fet och ska vara finmalen?). Det som jag tycker är mindre bra är att han står och säger att man inte ska arbeta färsen för mycket för att sekunden senare smeta runt färsen till en homogen färssörja. Däremot bra tips vad det gäller tomat och sallad.


9 kommentarer till “Hamburgerkedja till Sverige, ny burgarblogg och annat gott”

Lämna en kommentar

 

exercise balls