RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Hemmagjord In n’ out hamburgare – dubbel dubbel animal style

Den här burgaren, som mycket annat i min burgarvärld, kommer från siten A Hamburger Today där skribenten som bor på östkusten i USA ville ha en burgare från In n’ out som bara finns på västkusten. Det lite speciella med In n’ out, som är en hamburgerkedja som blivit väldigt populär på senare år, är att de har färska råvaror. T.ex. har de som regel att inte öppna restauranger som ligger längre bort än en dags färd från deras kötthanteringsfabrik (är det ett riktigt ord? Meat processing plant heter det på engelska i alla fall). Detta resulterar i att deras hamburgerkött aldrig varit fryst och alltid är dagsfärskt.

Ett problem med den här burgaren är att den i sitt hemland ligger mellan två s.k. potato rolls, det vill säga hamburgerbröd innehållandes potatis. Detta resulterar i bröd med mjukare och mosigare konsistens än vanliga vetebröd. Tyvärr finns inte dessa att tillgå i sverige så jag nöjde mig med vanliga hamburgerbröd. Om jag i framtiden hittar ett bra recept på potato rolls kan du räkna med att det här receptet uppdateras pronto.

En annan sak värd att notera är att den här hamburgaren är en ”double double”, d.v.s. dubbel kött och dubbel ost. Om man är bakfull är det nog jättefint men smakmässigt tycker jag att all kött och ost förtar lite av de andra smakerna och nästa gång kommer jag nog att göra den med bara en av varje.

Det finns även ett annat tillägg i namnet på burgaren: Animal Style. Om man bara beställer en vanlig cheeseburgare på In n’ out får man bröd, kött, ost, tomat, sallad, dressing och lök. Säger man att man vill ha den ”animal style” byts löken ut mot stekt, karamelliserad sådan. Man får även mer dressing och några inlagda gurkskivor läggs till. Den sista ändringen som sker är att burgaren steks i gul senap.

Givetvis provade jag först att göra en burgare med svensk senap från Slotts men det gick inget vidare. Den var för trögflytande och fastnade som en halvsmält ostskiva på burgaren. Efter ett besök i en välsorterad affär hittade jag French’s Yellow Mustard som är en typiskt amerikansk, gul senap. Skillnaden mellan denna och den svenska är milsvid både i smak, utseende och konsistens. Där den svenska smakar mycket senap och är mörk och trögflytande är den amerikanska gul, lättflytande, slät och smakar mer syrligt och mindre senap.

Nog snackat, nu är det dags att göra burgare! Det här behöver du för två burgare:

4 st 90g hamburgerkött – jag malde högrev till köttfärs. In n’ out har en 40% fetthalt i sin köttfärs så använd de fetaste bitarna av högreven.
2 st hamburgerbröd
4 skivor hamburgerost, förslagsvis ICAs egna hamburgerost
Amerikansk, gul senap
Isbergssallad
Tomat
Inlagd gurka
In n’ out hamburgerdressing
Karamelliserad lök

Gör så här:
Smöra och stek insidan av bröden så att de får färg och blir lite frasiga. Salta och peppra köttet och börja stek på ena sidan så att det får ordentligt med färg. Efter ca två minuter lägger du på en klick senap på varje köttbit och breder ut. Vänd på burgarna och stek dem med senapen nedåt. Efter ca en minut lägger du på ostskivorna och låter dem smälta ordentligt. Toppa två av köttbitarna med karamelliserad lök efter eget tycke och smak.

Bygg burgaren i denna ordning:
Bred hamburgerdressing på botten. Lägg på fyra gurkskivor, en stor tomatskiva och isbergssallad. Lägg på den första köttbiten med lök på och lägg sedan den andra köttbiten utan lök ovanpå den första. Avsluta burgaren med toppbrödet.

Var beredd på att det kommer att bli kladdigt, flottigt och väldigt, väldigt gott!


6 kommentarer till “Hemmagjord In n’ out hamburgare – dubbel dubbel animal style”

Lämna en kommentar

 

exercise balls