Warning: Undefined array key "rcommentid" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 348

Warning: Undefined array key "rchash" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 349
Max Crispy Fries - Hamburgare

RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Max Crispy Fries

max_crispy_fries_1
Max rullar igång sin stora marknadsföringsmaskin i syfte att rulla ut sina nya fries: Max Crispy Fries. Innovatorpotäter med skalet på, tunt skurna, friterade i neutral olja. Stänkta med portugisiskt havssalt. Frågan är, för att citera Expressen Fredag i Nile City: Rullar de?

Det korta svaret är ett rungande ”Nja”.

Det långa svaret? Det är med en imponerade potatissmak och en bra krispighet de nya friesen presenterar sig. Lagom sälta, men jag vet inte om det portugisiska havssaltet är så framstående. Tyvärr hade de inte kvar sina gamla fries vilket innebar att det inte gick att jämföra dem sida vid sida. Det mindre formatet är lite heaven and hell på samma gång. Det blir mer friterad yta PPF (ny måttenhet: Per Påse Fries) = mer krisp. Samtidigt blir det många fler småbitar att fippla in i munnen. Är man på mofflarhumör är det inte gynnsamt, och om man föredrar de stora pommesarna i påsen blir man kanske besviken. Att behålla skalet på är definitivt ett bra val. Den mesta smaken sitter i skalet och det ger en mer genuin känsla.

Allt som allt; ett bra initiativ där de i mångt och mycket gör friesen bättre än tidigare. Jag är inte säker på att de är den revolution Max själva vill framställa dem som. Sen har jag svårt att tro på att det tog sju år, flera varv runt jorden och 348 kameraglidningar att framställa friesen.. Någon har landat ett skönt gig.

Det lustiga i kråksången var att mina crispy fries ingick i ett GDL Chili n’ Cheese-mål. Ska vi gå in på den lite snabbt? Ok.

Bra: Jalapeños. Rostat bröd.
Dåligt: Degigt och för stort bröd. Det vanliga skumma GDL-köttet med udda smak och värdelös konsistens. Kronan på verket är ostsås och en rejäl dos dressing vilket gör att bottenbröd, kött och toppenbröd halkar omkring som om de vore tre olika komponenter i ett hamburgeruniversum. Resultatet blir att fingrarna bara glider längre och längre isär medans man äter. Till slut gav jag upp och lade ner ätandet när burgaren såg ut så här:

max_chilincheese_1

Men den var i alla fall klimatkompenserad.


9 kommentarer till “Max Crispy Fries”

Lämna en kommentar


Warning: Undefined array key "rerror" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 291
 

exercise balls