Warning: Undefined array key "rcommentid" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 348

Warning: Undefined array key "rchash" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 349
Pubologis hamburgare är gigantisk, riktigt god och dyr. - Hamburgare

RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Pubologis hamburgare är gigantisk, riktigt god och dyr.


Äntligen har det blivit av, något som jag väntat på ganska länge. Nämligen att få sätta tänderna i Pubologis omtalade hamburgare. Med en prislapp som är närmare 300kr än 200kr tar den nog priset som Sveriges dyraste hamburgare (om inte ni vet om någon dyrare). 300 gram träkolsgrillad köttkärlek inskuffad mellan två stora skivor icke-industriellt sesambröd och toppad med ost, bacon, tomat, rödlök, saltgurka, sallad och dressing.

Uppdatering 2012-03-12:Pubologi har slutat med sin stora burgare och ersatt den med en mindre dito. Denna recension är därmed ganska menlös. Ett test av den nya burgaren lär dyka upp ganska snart!

Var: Pubologi på Stora Nygatan 20 i Gamla Stan
Vad: Luncherbjudande; Meaty Mary, Hamburgrande med ett stort glas av dagens lageröl samt en sambuca/strawberry milkshake.

Pubologi ligger i Gamla Stan, inträngt bland alla små gränder. Inne i lokalen infinner sig en liten murrig och hemtrevlig stämning. Det långa bordet i mitten bidrar både till att vara social och att få en lite mer avslappnad stämning. Just den här dagen hade jag sällskap av inte mindre än fyra personer till. En av dem känner ni sedan tidigare – Jon Widegren från Flippin’ Burgers. Med var även hans f.d. kollega Jesper, som figurerat här bland kommentarerna och är ett riktigt burger head även han. Sist men inte minst var min kollega John och hans fru Linda med.

Vi beställde allihop burgaren som serveras med pankopanerad pommes samt bearnaisesås. Just under helgluncher har de även ett strålande erbjudande där man för 325kr får en Bloody Mary, hamburgaren med tillbehör, en stor öl och en spetsad milkshake. Tycker du att bara hamburgaren för 260kr var för dyrt blir det här mycket rimligare – om du ändå tänkt dricka lite till maten vill säga. Efter att vi druckit upp fördrinken (snälla nog som de var fick jag byta min Bloody Mary mot en GT – jag har väldigt svårt både för tomatsoppor och selleri. Kombon med inblandad tabasco blir definitivt för mycket) ramlade hamburgarna in på bordet. Med en stor kniv inborrad uppifrån rakt igenom skapelsen såg det ut som burgarna i fråga hade sprungit lösa och kocken varit tvungen att kniva dem för att få still på vansinnet. Vackert var det i alla fall. På sidan av kom några rejäla skålar med pankopommes in samt tillhörande bea.

En förvånande sak förresten; Vi fick inte säga hur vi ville ha burgarna gjorda vid beställning. Efter att ha sågat isär burgaren och konstaterat att den var härligt röd inuti förlät jag dem snabbt. Efter första tuggan vaknade mina mest primala hamburgerinstinkter till liv och efter ett par tuggor till kunde jag konstatera att det här är en riktigt, riktigt bra burgare. Röd inuti men med ordentlig stekyta. Ordentlig köttsmak och så mycket köttsaft att de slokande salladsbladen såg ut att dricka ur pölarna. Ingen ingrediens tog över för mycket utan allt kompletterade varandra väldigt väl. Brödet var lätt och luftigt, saltgurkan var ordentligt salt – ingen jäkla sötsliskig smörgåsgurka. Dressingen var inte lika söt som andra vanliga hamburgerdressingar, men fortfarande väldigt god.

Ska man vara petig hittar man alltid saker att anmärka på, så även den här gången, men de hade ingen större betydelse för slutomdömet; köttfärsen var lite för kompakt (smaksak, jag föredrar lite lösare köttpuckar), brödet var ganska frasigt – lite mjukare skulle varit trevligt, comtéosten – jag är ledsen men en amerikansk smältost vinner i 9 fall av 10 enligt mig.

I övrigt tycker jag både pommes och bea var bra. Det var helt klart intressant med pankopaneringen, däremot försvann mycket av potatissmaken eftersom potatisstängerna var väldigt tunna och ganska sladdriga. Bean var god med ordentlig syrlighet. Man får även vara beredd på att det är en stor pjäs man ska få i sig. Jag åt inte igen förrän 22h efter intagandet.

Allt som allt; En väldigt stor och bra burgare, men med en hög prislapp. Med lunchmenyn blir det helt klart bättre. Tänk om världen vore så bra att de kunde servera samma burgare fast i 150g format för 130kr?

Tillägg: Jag rankar alltså Pubologis burgare uppe i toppen tillsammans med AG och Grill Ruby – så bra var den.


27 kommentarer till “Pubologis hamburgare är gigantisk, riktigt god och dyr.”

Lämna en kommentar


Warning: Undefined array key "rerror" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 291
 

exercise balls