Warning: Undefined array key "rcommentid" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 348

Warning: Undefined array key "rchash" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 349
Stockholm Streetfood Festival, Sveriges godaste burgare, Hamburgarens vänner och mer - Hamburgare

RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Stockholm Streetfood Festival, Sveriges godaste burgare, Hamburgarens vänner och mer


Ja, jag vet att det bloggas dåligt här. Men här kommer lite blandade burgarnyheter, och en liten förklaring till varför det bloggas dåligt. Hur som helst, lite info från Stockholm Streetfood Festival och Burger Bro’s, en märklig undersökning, hamburgervänner i Stockholm, rödvin till burgare, en lista och en recension är vad som bjuds på den här gången.

Den 10 Juni var det en manifestation för gatumat i Vitabergsparken på södermalm i Stockholm. Närvarade gjorde några grabbar som kallar sig för Burger Bro’s. De stod för burgarna på festivalen, beståendes av färskmald köttfärs, egenbakat bröd, karamelliserad lök, ost, salsa och jalapeño. Ett lovvärt initativ som applåderas o det grövsta av mig. Får ni chans att besöka och stödja en av dessa manifestationer – gör’t! Burgarna i sig hade en ordentlig köttsmak men var lite i torraste laget för min smak. Den saftiga salsan och karamelliserade löken hjälpte dock upp saftigheten något. Summa summarum – en god, men torr, burgare som Burger Bro’s efter lite finputsning kan få till något riktigt, riktigt bra!

SvD har slagit till med något som säkert kan klassas som en av årets mest missvisande undersökningar. De har korat Sveriges bästa burgare. Max vann. Före bl.a. Flippin’ Burgers, Vegabaren och E4-baren. Nåväl, läs artikeln så förstår ni varför undersökningen inte är så mycket att bry sig om.

Några som kallar sig för Hamburgarens Vänner (sidan kan ge vem som helst ett epilepsianfall, i övrigt har jag ingen aning om vilka de är) håller till på Trädgården i Stockholm under sommaren vid ett fåtal utvalda datum. Dessa datum serveras det burgare med olika teman om jag uppfattat det hela rätt. Om jag hinner med ett besök under sommaren lär du kunna läsa om det här!

Rootstock Cellars i USA har släppt ett rödvin som är gjort för att drickas till cheeseburgare. Skulle vara kul att prova bara för att!

Folket på AHT har släppt en lista på burgare som de själva skulle vilja ha som sista måltid. Många intressanta tips för er som ska till USA!

Jon Widegrens Flippin’ Burgers har åter igen fått en strålande recension (med all rätt), denna gång av krogkommissionen i DN På Stan. Grattis!

Thomas Wiborgh som bloggar på Loading.se har skrivit ett öppet brev till Max som är väldigt roligt och träffande. Rekommenderad läsning!

.. och sen kommer vi till varför det bloggas lite dåligt. Jag har numera ett kök, men ingen datorplats vilket gör det lite vanskligt att redigera bilder och skriva längre texter. Vi får se när det ordnar till sig, men ska försöka skriva lite kortare inlägg istället. På återseende!


1 kommentar till “Stockholm Streetfood Festival, Sveriges godaste burgare, Hamburgarens vänner och mer”

Lämna en kommentar


Warning: Undefined array key "rerror" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 291
 

exercise balls