RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Texas Burger Co. på Hantverkargatan i Stockholm


Texas Burger Co. är en hamburgerkedja som lever under Texas Smokehouse franchise. De finns bland annat i Kungshallen, i Sickla och på Kungsholmen i Stockholm. Det här testet avser restaurangen på Hantverkargatan / Kungsholmen. Att den blivit favorit bland TBC-restaurangerna beror dels på att den brittiske herrn som driver stället (hans namn har undgått mig) alltid är trevlig, glad och får en att känna sig välkommen, samt att hamburgarna de serverar är av snäppet bättre klass än t.ex. Texas Burger Co. i Kungshallen.

Var: Texas Burger Co. på Hantverkargatan 63 i Stockholm
Vad: Eldorado med tillhörande meny

Inredningen går i typisk Texas-stil med texasflaggor, lustiga skyltar på väggarna och lite sådär murrigt nergången inredning (det är i alla fall så min något begränsade uppfattning av burgarhak i Texas är) . Hade det inte varit för fönstrena ut mot hantverkargatan kunde man trott att man satt i Texas och åt.

Jag vet inte om det bara är den allmänna stämningen som gör att hamburgarna på Hantverkargatan smakar bättre än ditona i Kungshallen – men godare är de. De känns inte heller lika haffsigt ihopslängda. Den hamburgare som oftast slinker ner i min matstrupe när ett besök nalkas heter Eldorado och består av kött, bröd, ost, bacon, jalapeños, och peppardressing. En lagom het och smakrik burgare som inte blir allt för stark. Lägg därtill att pommesen är precis lagom friterad, cole slawen är bland den godaste jag ätit ute, att till och med den inlagda gurkan är god och att portionerna är väl tilltagna så kan det inte räknas som annat än en hit!

Om man ska hitta något att klaga på så är det en sak – och det är inget TBC är ensamma om. Masstilverkade hamburgerbröd och frysta köttpuckar. Varför är det så få restauranger som maler sin egen köttfärs och serverar färsk dagligen? Ska man behöva starta en egen hamburgerrestaurang för att få något som ändå är relativt vanligt i USA?


15 kommentarer till “Texas Burger Co. på Hantverkargatan i Stockholm”

Lämna en kommentar

 

exercise balls