RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Vegabarens Sambalburgare är en av Stockholms bästa hamburgare


Vegabaren har inte bara anor som sträcker sig mer än 45 år tillbaka i tiden, de har också en av Stockholms godaste hamburgare – Sambalburgaren. De har blivit en institution bland hamburgerälskare och den numer ganska stora snabbmatskiosken har i princip alltid kö när man än kommer dit. Köandet gör i och för sig inte så mycket, dels eftersom de är snabba på att ta emot och genomföra beställningar, dels eftersom man väntar på något väldigt, väldigt gott. Sambalburgaren är en hamburgare beståendes av köttfärs med sambal oelek inblandat, bearnaisesås, rostad lök samt tomat, sallad och bröd. Och gott blir det!

Var: Vegabaren på Nynäsvägen 8 i Haninge.
Vad: Sambalburgare med tillhörande meny.

Köttet i sambalburgaren är något tjockare än vanliga sibylla / solna korv diton. Det är säkerligen resultatet av att de själva blandar kött och sambal oelek för att sedan frysa in dem. Det är en väl avvägd hetta och chilismak som möter köttfärsen i hamburgaren. Det är precis lagom för att man ska känna och reagera på det samtidigt som det aldrig blir för starkt. En ordentlig klick bearnaisesås möter upp chilihettan och omfamnar den som ett stort, mjukt moln av välbehag. Enligt mig är ingen hamburgare komplett utan någon form av lök och vi kan glatt konstatera att sambalburgaren är komplett. Rostad lök strös över köttet och ger ett härligt, krispigt tuggmotstånd samtidigt som den bjuder på härlig, bränd löksmak. Sallad och tomat toppar skapelsen för att ge lite friskhet. Hela härligheten trängs mellan två lätt rostade brödhalvor, precis som det ska vara!

Resten av beställningen bestod av halvtjocka pommes frites som är lagom friterade – hårda på utsidan och mjuka på insidan samt en vanlig cola. Det här är dock långt ifrån allt som ryms på menyn. Förutom gudomliga sambalburgare serverar Vegabaren även bland annat: Köttbullar, korv, vanliga hamburgare, sallad, kebab, husmanskost, egengjord glass, milkshake och mer! Det är en sannerligen stor repertoar utan att för den sakens skull tumma på kvaliteten.

För er hamburgerälskare från andra delar av landet som befinner sig i Stockholm rekommenderar jag omvägen det är att åka ut till Haninge där Vegabaren finns. För er som bor i Stockholm finns det ingen ursäkt om ni inte varit där tidigare – skäms på er och åk dit nu! Var förberedda på kö, det är inte många gånger jag varit där och det inte har varit kö oavsett tid på dygnet.


10 kommentarer till “Vegabarens Sambalburgare är en av Stockholms bästa hamburgare”

Lämna en kommentar

 

exercise balls