Warning: Undefined array key "rcommentid" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 348

Warning: Undefined array key "rchash" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 349
Vinn en NM Green Chile-burk, Oljebaren, fler kampanjburgare och Hamburger-SM - Hamburgare

RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Vinn en NM Green Chile-burk, Oljebaren, fler kampanjburgare och Hamburger-SM

oljebaren_1
En snabb uppdatering med lite gott och blandat. Jag har nyligen provat burgaren på Oljebaren samt ätit två olika kampanjburgare från McDonald’s. Max har dragit igång årets upplaga av Hamburger-SM och lanserar samtidigt en ny kampanjburgare. Jag tänkte också skoja till det hela lite med en tävling där vinnaren kommer att få en burk Santa Fe Olé Green Chile.

Oljebaren är ett mysigt litet hak som ligger i Vasastan. Det syns knappt utifrån men inne är det en riktigt trevlig restaurang med hög mysfaktor. Burgaren som serveras är en ganska dyr skapelse som går lös på 189kr. Då får man pommes, cole slaw och lite sallad på sidan av.

Burgaren består av simgus-kossa från Ejmunds gård på Gotland. Brödet bakar de själva och burgaren toppas med egensaltat och rökt bacon, sås, tomat och lagrad gruyére. Burgaren var riktigt god. En ordentlig pöl köttsaft rann ur den när jag åt. Brödet är alldeles utmärkt och köttet var härligt rosa inuti. Tillsammans med de smakrika påläggen blir det lite av en smakexplosion i munnen, fast på ett bra sätt. Om jag ska klaga på något är det att burgaren var lite väl salt. Pommes fritesen som kom in på sidan av var trippelfriterad och väldigt bra. Cole Slawen var utmärkt även den, extra plus för att det var dill i den. En spännande smakkombination! Allt som allt en väldigt bra burgare med en jäkligt fin presentation där den ligger på sin träbricka.

McDonald’s fortsätter sin kampanj ”Great Tastes of America”. Den andra burgaren i kampanjen var New York Supreme. En ganska mjäkig och menlös burgare där det enda udda inslaget var löksåsen. Tyvärr gillade jag den inte alls. Något som däremot gick hem hos mig är deras nuvarande kampanjburgare – Texas Big Chili. En av de hetaste snabbmatsburgarna jag ätit. Chiliflakes, pepper jack-ost, kryddigt kött och en vass tomatsås ger riktig skjuts till burgaren och resulterar i en av de bättre kampanjburgarna jag ätit. Varning utfärdas dock till de som inte gillar stark mat.

Årets upplaga av Hamburger-SM har startas av Max. Årets tema är ”Frisco” (som i brödet). Max har även lanserat en ny burgare i Grand de Luxe-segmentet – Grand de Luxe Miami Burger – en burgare toppad med het sås och söt ananas. Jag har inte provätit den och är inte säker på att jag kommer att göra det då jag misstänker att den inte faller mig i smaken. Gillar du Max burgare får du gärna lämna en kommentar om vad du tycker om Miami-burgaren!

Allt om Stockholm har precis släppt en liten burgar-artikel där Bun Meat Bun omnämns, trevligt!

Sist kör jag igång en liten tävling också. Den som först identifierar personen på bilden och skriver vem han är i en kommentar till den här artikeln får en burk Santa Fe Olé Green Chile skickad till sig. Om jag berättat för dig vem det är kan du anta att du inte får vara med i tävlingen. 🙂 En hint är att han finns på bild i bloggen vid ett tidigare tillfälle och att han arbetar som kock. Må snabbaste bloggläsare vinna!
tavling_1

Och psst! Du vet att man kan beställa Flippin’ Burgers-boken nu va? Recension kommer.


8 kommentarer till “Vinn en NM Green Chile-burk, Oljebaren, fler kampanjburgare och Hamburger-SM”

Lämna en kommentar


Warning: Undefined array key "rerror" in /data/a/9/a98faac0-34f7-4470-a5f8-1c85eae25c4b/hamburgare.org/public_html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 291
 

exercise balls