RSSFölj hamburgareorg on Twitter

BBQ-Hamburgare med bacon, bbq-sås och friterade lökringar

I Bobby Flay’s receptbok kallas en liknande burgare som denna för en ”Cheyenne-burger”, jag föredrar att beskriva vad som ingår: Knaperstekt bacon, rökig och het bbq-sås samt friterade lökringar och cheddarost. Det blir många smaker som bråkar om smaklökarna och det kan bli svårt att urskilja alla olika komponenter men tillsammans på väg ner i svalget utgör de en ren njutning!

Ett hett tips är att göra lite mindre, men tjockare, lökringar så att man får plats med fler på burgaren. De tenderar nämligen att försvinna in i smakkaoset som uppstår med ost, bacon och bbq-sås. Nog pratat om smakerna, det bästa är att prova själv.

Det här behöver du till 2 hamburgare:
2 st Hamburgerbröd
300 g köttfärs
6 Friterade lökringar
2 skivor hamburgerost med cheddarsmak
6 skivor knaperstekt bacon
2 salladsblad
2 skivor bifftomat
En god BBQ-sås

Montera hamburgaren så här:
Smörstek bröden frasiga på insidan. Salta och strö nymalen svartpeppar på köttpuckarna som bör väga ca 150g styck. Stek köttet så att det får en fin färg på utsidan men är lite rosa inuti. Lägg på ostskivorna och låt dem smälta ordentligt.
Lägg ett salladsblad på bottenbrödet. Lägg på en tomatskiva samt 3 st halverade baconskivor (totalt 6 bitar) på tomaten. Lägg över köttet och toppa det med 3 lökringar. Skeda över BBQ-sås efter tycke och smak. Toppa med det övre brödet.


3 kommentarer till “BBQ-Hamburgare med bacon, bbq-sås och friterade lökringar”

Lämna en kommentar

 

exercise balls