RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Sambalburgare

Sambalburgare
Det här receptet är en direkt hyllning till Vegabarens löjligt goda sambalburgare – här i en lite mer ”genomarbetad” version. Om du inte har provat deras sambalburgare än trots att du bor i Stockholm – gör det på en gång! Blandningen av stark sambal tillsammans med len bearnaisesås och krispig, rostad lök är fantastisk!

Försnack: Det här receptet kommer förmodligen att uppdateras längre fram. Jag misstänker att Vegabaren använder någon starkare variant än sambal oelek i sin köttfärs. Just nu är jag uppe i 1 msk sambal oelek per 150g köttfärs vilket är på gränsen till vad färsen klarar av, den börjar rasa sönder i stekpannan, och köttet är fortfarande inte lika starkt som på originalet. Jag ska forska vidare och återkommer i ärendet.

Så här gör du för att tillverka din egen, supergoda sambalburgare:
Gör en sats standardfärs men tillsätt 1 msk Sambal Oelek per 150g köttfärs efter andra malningen och blanda runt försiktigt. Forma sedan hamburgare av färsen och ställ i kylen. Du behöver inte salta och peppra burgaren innan stekning eftersom sambalen innehåller nog med både kryddor och salt.

Ha en laddning med hamburgerbröd redo. Dela dem, smöra botten samt locket och rosta båda delar så att de får fin färg.

Gör en omgång bearnaisesås och ställ i kylen så att den svalnar.
Sambalburgare
Lägg ett salladsblad och tomatskivor på bottendelen av brödet. Lägg köttet över och skeda på bearnaisesås efter eget tycke. Toppa det hela med rostad lök och överdelen av brödet. Njut!


14 kommentarer till “Sambalburgare”

Lämna en kommentar

 

exercise balls